Roditelji dece upisane u novi vrtić na Adicama snalaze se kako znaju: Uskoro otvaranje objekta

Novi objekat Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" na Adicama, koji je počeo da se gradi u martu prošle godine, krenuće sa radom u sredu, 15. novembra.
Roditelji dece upisane u novi vrtić na Adicama snalaze se kako znaju: Uskoro otvaranje objekta
Foto: 021.rs
Redakciji portala 021.rs javio se Novosađanin čije dete je na prethodno raspisanom konkursu dobilo mesto u novom vrtiću "Čarobni šešir" na Adicama.
 
"Za ovaj vrtić je redovno bio raspisan konkurs iako su znali da neće biti završen i osposobljen za rad do septembra. Mi smo konkurisali za neki drugi vrtić, a dobili smo taj novi i tek onda početkom septembra dobili informaciju da neće početi odmah sa radom i da ne mogu da kažu kada će to biti", navodi ovaj Novosađanin.
Dodao je i da je u jednom momentu otišao u direkciju "Radosnog detinjstva" sa zahtevom da dete prime u neki drugi vrtić ili da njegova supruga na osnovu toga dobije bolovanje, ali ništa od toga nije urađeno.
 
"Supruga i ja smo zaposleni i na mesečnom nivou plaćamo nekog da čuva dete, za šta odvajamo oko 40.000 dinara, što zaista nije zanemarljiva suma, pogotovo zato što ulazimo u treći mesec takvog režima", dodao je on za 021.rs.
Iz "Radosnog detinjstva" za 021.rs kažu da će ovaj vrtić početi sa radom u sredu, 15. novembra, a da to ranije nije bilo moguće zbog čekanja na izdavanje upotrebne dozvole.
 
Ističu i da je tokom trajanja konkursa na sajtu Ustanove bilo je istaknuto obaveštenje da vrtić neće početi sa radom 1. septembra, a da će roditelji biti obavešteni o početku rada.
 
"Napominjemo da već upisana deca u našu Ustanovu, koja su premeštena u 'Čarobni šešir' i dalje idu u vrtić dok se ovaj objekat ne otvori, a deca koja su upisana u privatni vrtić dobijaju subvenciju dok se ne otvori objekat", ističu iz "Radosnog detinjstva".
 
Podsetimo, izgradnja novog objekta ove predškolske ustanove u Desanke Maksimović bb počela je u martu 2022. godine. Tada je objavljeno da će se prostirati na 2.200 metara kvadratnih i da će 250 dece moći da ga pohađaju.
  • Mirko

    11.11.2023 17:50
    Vrtić
    Do novog obdaništa možete zapreznim kolima i sa baterijskim lampama
  • Ha

    10.11.2023 22:00
    Asfaltirajte ulice
    Asfalt, misaona imenica, trotoar? Šta je to? Kanalizacija???
  • MN

    10.11.2023 12:36
    @Djomla
    Deca upisana u privatne vrtice i dalje dobijaju subvencije i pohadjaju iste, a oni koji su trazili premestaj iz drugih vrtica u "Carobni sesir" i dalje idu u vrtice iz kojih su trazili premestaj. Znaci deca koja su direktno upisana u vrtic "Carobni sesir" ne idu uopste jer ovaj jos ne radi. Zemlja apsurda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti