Top 10 prednosti integrisane LED rasvete za vaš dom i radni prostor

Postoji mnogo stvari koje se moraju uzeti u obzir kada se bira rasveta za stan ili poslovni prostor, uključujući tip rasvete, cenu i energetsku efikasnost.
Top 10 prednosti integrisane LED rasvete za vaš dom i radni prostor
Foto: 021.rs

Tokom poslednjih godina, u ovoj oblasti unutrašnjeg dizajna došlo je do velikog napretka koji, svakako, ne možemo i ne treba da ignorišemo.

Jedna od boljih stvari, kako sa estetske, tako i sa ekonomske strane je LED rasveta. Ova rasveta je već uveliko u upotrebi u većini objekata širom sveta, upravo zbog njene štedljivosti, efikasnosti i dugotrajnosti.
 
U salonu rasvete Eglo, koji se nalazi u Novom Sadu, ističu da je LED rasveta siguran izbor, ali dodaju da integrisana LED rasveta ima prednosti koje vredi razmotriti.
 
Integrisana LED ((engl. LED, Light Еmitting Diode) rasveta znači da je reč o lampama, plafonjerama i ostalim proizvodima u koje je izvor svetlosti instaliran direktno, za razliku od uobičajenih modela u kojima se koriste sijalice.
U Eglu izdvajaju nekoliko benefita ovog tipa rasvete koje treba da imate u vidu.
 
1. Veliki broj radnih sati
 
Moguće je da nećete morati da menjate vaš uređaj za osvetljenje duže od decenije, i to ako je konstantno uključen tokom tog vremena. Dug vek trajanja jedna je od najvećih prednosti u odnosu na sve ostale vrste rasvete. LED svetiljke mogu da rada i više od 100.000 sati. Naravno, u Eglu napominju da je važno izabrati i kvalitetnog proizvođača rasvete, jer se na tržištu nalaze brojni proizvodi iz uvoza koji ne ispunjavaju ove kriterijume. 
 
2. Dobar stepen iskorišćenja
 
Kako navode u Eglu, sa integrisanom LED rasvetom dobićete više svetla sa manjom potrošnjom električne energije, kod proizvoda iz Eglo asortimana
 
3. Bolja kontrola temperature svetla
 
LED rasveta omogućava potpunu kontrolu svetlosti, a diode rade odlično pri skoro svakom procentu snage. Ovo predstavljaj odličan izbor za sve one koji prilagođavaju rasvetu aktivnosti ili raspoloženju, što je savršeno i za radna mesta, kancelarije i korporativne prostore. Dodatna prednost integrisane rasvete u odnosu na standardno LED osvetljenje, ovaj sistem bolje kontroliše temperaturu LED osvetljenja, što poboljšava životni vek sistema u poređenju sa LED sijalicom.
 
 
4. Instant osvetljenje
 
Kada uključite vašu integrisanu LED lampu, ona osvetli prostor istog trena, što je velika prednost u odnosu na tradicionalne sijalice kojima treba nekoliko sekundi da dostignu punu svetlost, a često uključivanje i isključivanje im drastično smanjuje rok trajanja. Ova pogodnost naročito je važna za radne prostore.
 
5. Štednja električne energije
 
Kod LED rasvete čak 80 odsto električne energije pretvara u svetlost, dok se samo 20 odsto gubi na toplotu i druge oblike energije. Ovo znači značajno manju potrošnju energije u odosu na klasične sijalice.
 
6. Ekološki proizvod
 
LED osvetljenje ne sadrži toksične hemikalije, za razliku od standardnih sijalica koje često sadrže živu i ostale štetne materije. LED rasvetu je moguće i reciklirati. 
 
 
7. Nema UV zračenja
 
LED uređaji emituju minimum infracrvene svetlosti i gotovo nimalo UV zračenja. Zbog toga se smatraju pogodnim za materijale koji su osetljivi na toplotu i za osvetljenje UV osetljive robe, kakva se obično nalazi u prodavnicama hrane, mesarama, muzejima, galerijama, i slično. LED rasveta je otporna i na izuzetno niske temperature.
 
8. Raznolik dizajn
 
Opcije koje se mogu naći u Eglu odgovaraju svakom domu, ali i radnom prostoru. Kako navode u ovom salonu, dizajn rasvete koji oni biraju da izlažu i prodaju, poznat je po odličnoj završnoj obradi. Prate se i trendovi i svake godine se pojavljuju novi modeli. 
 
 
9. Idealna opcija za kupatilo
 
Osvetljenje je važno u celom stanu, ali u kupatilu igra ključnu ulogu. Zato je integrisana LED rasveta odličan izbor, budući da pruža opcije sa dodatnim stepenom zaštite od vode i visoke temperature. U Eglu se čak mogu naći i svetla za ogledalo sa dodatnom zaštitom.
 
10. Jednostavnost montiranja
 
Kako navode u Eglu, na osnovu njihovog znanja, ali i na osnovu fidbeka od strane majstora koji montiraju integrisanu LED rasvetu, mogu da tvrde da je montaža ovih uređaja mnogo kraća u odnosu na običnu rasvetu. Ovo je važno za majstore, ali i za investitore koji biraju rasvetu za svoje objekte.
 
Za kraj, u salonu rasvete Eglo napominju da postoji i opcija pametne integrisane LED rasvete. Ova opcija omogućava kontrolu uređaja putem kontrolera ili mobilnih aparata. Moguće je koristiti glasovne komande i senzore kako bi se postiglo fantastično osvetljenje. Takođe, ovo je zgodno kada putujete, a zaboravili ste da isključite svetlo, ili želite da podesite rasvetu tako da se u određeno vreme uključuje kako bi stvorila iluziju da je neko ipak kod kuće.
 
Kako do Eglo salona?
 
Celokupnu ponudu možete pogledati na sajtu eglo.com/rs, ali ništa ne može zameniti razgledanje uživo, naročito ako ste neodlučni.
 
Salon Eglo u Novom Sadu nalazi se na adresi Rumenački put 53a. Salon ima i veliki parking za kupce, ako odlučite da se duže zadržite u kupovini. S obzirom na prijatan ambijent i radnike uvek spremne da posavetuju, takva odluka je gotovo izvesna.
 
 
Eglo nudi i uslugu konsaltinga sa fotometrijskim proračunima kako bi se plan osvetljenja što bolje osmislio.
 
Ukoliko želite da se informišete o ponudi i uslugama pre nego što odete do salona, možete ih kontaktirati na broj telefona 021/27-66-874, kao i na mejl novi.sad@eglo.com.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti