Poljoprivrednik za 021.rs: Zašto traktorima blokiramo Rafineriju nafte u Novom Sadu?

Novosadska Rafinerija blokirana je simbolično - zbog 50 dinara nametnute akcize, kaže za 021.rs predsednik Skupštine udruženja "Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije" Mileta Slankamenac.
Poljoprivrednik za 021.rs: Zašto traktorima blokiramo Rafineriju nafte u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Poljoprivrednici iz svih delova Vojvodine danas su pokrenuli svoje traktore, nezadovoljni neispunjenim iz majskog dogovora sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković.
 
"Kako smo i obećali, prvih dana blokada ćemo maksimalno izbegavati Novi Sad i da maltretiramo Novosađane. Akciza nam je nametnuta i nije potpisana, ali tu smo i zbog uređenja celog tržišta, robnih berzi, kompenzacionih fondova. Tu su poljoprivrednici iz Kisača, Čeneja, Gospođinaca, Futoga", kaže Slankamenac.
Poljoprivrednici u traktorima idu i put Pančeva, ali imaju velike probleme u Crepaji i Padini.
 
"Tamo je opasno, dolaze predsednici opština da prete, policija zaustavlja i legimitiše u svakom naselju, stalno to rade pa ne mogu da stignu. Videćemo šta će se dalje dešavati", priča ovaj poljoprivrednik za 021.rs.
Još jedan problem koji je izazvao veliko nezadovoljstvo poljoprivrednika je nenajavljena izmena Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.
 


Naime, u izmene su unete odredbe koje ni na koji način, tvrde paori, nisu bile predviđene sporazumom sa ministarstvom, a nadležni se upravo na sporazum pozivaju u tekstu izmena.
 
Blokada svih šest kapija Rafinerije trajaće do daljeg.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

  • Novosađanka

    16.11.2023 07:21
    Dođite slobodno!
    I treba da maltretirate građane! Hiljade ljudi dobija platu u državnim firmama a ne dolaze na posao, a poljoprivrednici koji nas hrane, stalno se ponižavaju i ne dobijaju dovoljno za svoj rad!
  • alFred

    13.11.2023 19:57
    domacine, beograd ...
  • V5

    13.11.2023 19:27
    Treba razmisliti
    Možda je vreme da se odluke u vezi Vojvodine počnu donositi u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti