Počela sadnja više od 2.000 sadnica drveća u Novom Sadu

Planirana sadnja drveća koju je Gradsko zelenilo najavilo za početak novembra je počela.
Počela sadnja više od 2.000 sadnica drveća u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Kako navode iz ovog preduzeća za 021.rs, jesenja sadnja trajaće do kraja perioda mirovanja vegetacije.
 
Dodaju da je do sada posađeno više od 100 sadnica drveća na više lokacija u gradu.
"U ovom periodu je najviše posađeno u stambenim blokovima ravnomerno raspoređenim na teritoriji Grada Novog Sada", navode iz ovog preduzeća.
 
Iz Gradskog zelenila dodali su da je do kraja sezone sadnje planirano da se posadi više od 2.000 sadnica drveća.
Podsetimo, u ovom preduzeću su za 021.rs sredinom oktobra rekli da su od julskih oluja imali više od 4.500 intervencija, koje obuhvataju orezivanje granja, uklanjanje polomljenog ili izvaljenog drveća.
 
Dodaju da su osim skoro 3.000 komada stabala, njihovi radnici i mehanizacija uklonili više od 3.400 kamionskih tura granja i drugog biootpada, a sanacija se privodi kraju.
  • zeleno

    15.11.2023 11:42
    Nisu još povadili suva stabla koja su posadili od prošlog ozeljenjavanja u dvorišnom delu iza Hungarikuma u M. Gorkom ulici. Stoje suva stabla uz zgradu i u dvorištu.
  • Novosađanka

    15.11.2023 11:17
    Sadnja drveca
    Molim ime odgovornog lica za izbor vrste drveca i veličinu sadnice. Poslednje je vreme da imamo na koga da se žalimo,zbog godinama neuspešne sadnje.Hvala


  • Milana

    15.11.2023 10:28
    Sramite se, i jedni i drugi
    U nekoliko navrata sam pisala i Zelenilu i Redakciji da se nešto preduzme i zaštiti bor star 40+ godina, koji se nalazi na Bulevaru Oslobođenja 135, između kockarnice i Oktopusa.
    Prilikom pretvaranja podruma i podzemnih garaža u poslovne prostore, ovaj bor je teško oštećen, jer je polovina korena odsečena! Pravljen je ulaz u lokale, a bor je "smetao". Sad se suši i to prolaznici mogu videti.
    Teška sramota za sve učesnike i samoproklamovane zaštitnike životne sredine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti