Uskoro sancija spomenika Jovana Jovanovića Zmaja i trga u Sremskoj Kamenici - posao od 9,2 miliona

Uskoro će početi sanacija spomenika Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici i uređenje centralnog trga u Sremskoj Kamenici.
Uskoro sancija spomenika Jovana Jovanovića Zmaja i trga u Sremskoj Kamenici - posao od 9,2 miliona
Foto: 021.rs
Zavod za zaštitu spomenika kulture je za ovaj posao izabrao firmu "Granit-Liješće" iz Sremske Mitrovice koja je bila i jedini ponuđač na tenderu.
 
Ovaj posao koštaće nešto više od 9,2 miliona dinara sa uračunatim porezima. Određeno je da se sve uradi u roku od 40 ranih dana.
Radovi obuhvataju čišćenje terena oko spomenika od rastinja, kamena kaldrme i gazišta.
 
Takođe, predviđeno je da skulptura Jovana Jovanovića Zmaja bude demontirana i prevezena u radionicu, u kojoj će potom biti kompletno restaurirana i očišćena. Osim toga, biće izrađen i novi postament.
Predviđeno je i parterno uređenje travnjaka, sadnja biljaka i orezivanje postojećih. 
 
Novac za ove radove je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu prebacio Gradskoj upravi za kulturu, odnosno Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.
  • Restauracija

    21.11.2023 16:25
    Primedbe
    Portal je slobodan i moze da se javi ko god zeli. Bar je to danas transparentno i slobodno. Nisi upoznat sa javnim nabavkama.
  • Noca

    16.11.2023 07:16
    Stalno nešto, kao rade, muljaju, umivaju, vuku pare, a krkanjac i gužva da nema dalje...
  • Dzon Vejn

    16.11.2023 06:50
    Radovi
    A,kad će biti napravljeni parkinzi za auta u Kamenici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti