Raspisani izbori u Vojvodini, raspuštena pokrajinska skupština

Pokrajinski izbori, koji će se održati 17. decembra, i zvanično su raspisani.
Raspisani izbori u Vojvodini, raspuštena pokrajinska skupština
Foto: 021.rs
Skupština Vojvodine raspuštena je odlukom većine poslanika.
 
Pokrajinske izbore raspisao je predsednik Skupštine Vojvodine Momo Čolaković.

"Održali smo 28. sednicu Skupštine AP Vojvodine, poslednju u ovom mandatu. Na predlog 93 poslanika Skupštine usvojena je odluka o prevremenom prestanku mandata, koja je stupila na snagu. Na osnovu Statuta AP Vojvodine, predsednik Skupštine, u ovom slučaju - ja, donosi odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine", naveo je Čolaković.

Danas je bio poslednji dan za raspisivanje izbora u Vojvodini.
 
Raspisivanju izbora prethodile su i promene izbornih pravila. 
 
Predloženim izmenama smanjuje se broj potpisa koji je potrebno sakupiti da bi se predala izborna lista, produžavaju se rokovi za podnošenje izborne liste sa 15 na 20 dana i onemogućava se predaja lista koju čini koalicija političke stranke i grupe građana. Prema novim pravilima, kandidati za poslanike moraju da imaju prebivalište u Vojvodini, dok nosioci lista ne moraju.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • igor

    16.11.2023 15:06
    NS-DJB-DSS-SRCE
    Da to je dobra ekipa. Njihovi ljudi u Vojvodini imaju kičmu za razliku od SNS/SPS/LSV ekipe. Očekujem promene, mada ovde bi bilo bolje da se svi udruže jer je poljoprivreda glavni problem a sve koje viču da su "ZA SRBIJU" i srpskog seljaka..evo vam izbori i dokažite. DSS,SRCE,DJB,NS i Aleksić svi mogu zajedno ovde. svima je interes da ojačaju nas.
  • @Glasač

    16.11.2023 14:39
    Taman posla da nema ucene
    Pa ne mogu da stave nekog ko nije podložen ucenama, ovako
    ima da ga stave s osmog nesta u Skupštinu, pa da manipulišu s njim na osnovu materijala iz fioke...
  • Учитељ

    16.11.2023 13:54
    Могли су све Пезоше ставити за посланике и овако немају друга посла ,а и дневнице им тање,па ће град да ушпара за обнову основних школа,имају лепо јефтин ручак и бесплатну бус карту

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti