U Novom Sadu obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obeležen je danas u novosadskoj Saobraćajnoj školi "Pinki".
U Novom Sadu obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda
Foto: Grad Novi Sad

Povodom ovog datuma, u školi je organizovana tribina, kao i preventivne aktivnosti za mlade.

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Bulajić, koji je podsetio da Novi Sad kontinuirano organizuje obuke za sve starosne grupe učesnika u saobraćaju sa ciljem povećanja bezbednosti.
 
Savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Milan Ilić je ekao da Grad Novi Sad i Republika Srbija čine sve kako bi se broj stradalih u aobraćajnim nezgodama smanjio.
"Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula i besplatan servis psihološke pomoći amenjen žrtvama i njihovim porodicama da im se pomogne u integrisanju u svakodnevni život. Danas će učenici imati priliku da slušaju predavanja žrtava saobraćajnih udesa i njihove potresne životne priče. Oni su sada promoteri Agencije za bezbednost saobraćaja s ciljem da skrenu pažnju na neophodnost poštovanja saobraćajnih pravila. Danas će učenici moći da isprobaju pijane naočare, simulator vožnje, a biće izvedena i simulacija zbrinjavanja učesnika na licu mesta nakon saobraćajne nezgode gde su uključene službe saobraćajne policije, hitne pomoći i vatrogasaca", rekao je Milan Ilić.
 
Saradnik agencije za bezbednost saobraćaja Slaviša Savić je ukazao na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.
 
"Nakon tri decenije kako sam stradao u saobraćajnoj nesreći koju sam prouzrokovao, mogu da kažem da jedan sekund mladalačke nepromišljenosti može da promeni život osobe, njene porodice i okoline. Danas sam ovde da svojom životnom pričom dam doprinos poboljšanju bezbednosti mladih u saobraćaj i skrenem pažnju mladima da u svakoj situaciji poštuju saobraćajna pravila", rekao je Savić

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti