Plan za potpunu obnovu Sremskih Karlovaca: Za izradu projekta 137 miliona

Pokrajinska vlada izdvojila je 137 miliona dinara za pripremu projekta sveobuhvatnog uređenja Sremskih Karlovaca. Ovaj posao dobila je firma DBA arhitekte Đorđa Bajila.
Ugovor za pripremu projektne dokumentacije potpisan je danas.
 
"Prvi put smo, kada je reč o modernoj istoriji Sremskih Karlovaca, profesionalno pristupili pripremi ovog velikog posla i verujem da će timovi sastavljeni od arhitekata i inženjera svih struka odgovoriti ovom složenom zadatku, uz podršku Pokrajinske vlade, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Srbije, karlovačke lokalne samouprave i nadležnih komunalnih preduzeća", rekao je na potpisivanju ugovora predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Odlučivaće se koje će od 1.200 kuća u okviru najvišeg stepena zaštite biti obnovljene.
 
"Uradićemo sve da bi Sremski Karlovci bili uređeni po uzoru na druge evropske gradove tog značaja i veličine. Svi zajedno treba da se okupimo oko ovog velikog zadatka i da se u ovoj pripremnoj fazi obezbedi sve što je potrebno da u narednim godinama Sremski Karlovci po uređenosti podsete na izgled i privlače turiste kao Sentandreja u Mađarskoj", naveo je Mirović.
Prema Mirovićevim rečima, Sremski Karlovci dobiće naredne godine i brojne nove sadržaje, a ideja je da u prvoj polovini godine bude uređena i staza od Stražilova do Brankovog groba.
 
"Za to smo pre šest meseci izdvojili novac, zadužili JP 'Nacionalni park Fruška gora' da realizuje taj projekat u godini u kojoj obeležavamo 200 godina od rođenja pesnika Branka Radičevića", rekao je Mirović.
  • Slavica

    25.01.2024 11:54
    Popravka kolovoza
    Smatram za svoje pravo da vam ukazem na prioritete. Pre uredjivanja fasada , popravite razvaljene saobracanice u Sremskim Karlovcima. Vec cujem zlurade komentare da je u pitanju Karadjordjeva ulica ispred broja 25. Da tako je. Pogledate li kroz prozor iz Karadjordjeve ulice 25 i nekoliko kuca u nizu, vidi se:
    Razvaljen put sa ulegnucem gde se zadrzava voda i leti i zimi. Ozidani kontejner koji ne sluzi za otpad vec za nocni toalet. Metalni kontejner na zemljanoj povrsini dodat da bi se povrsila privela nameni za krupan otpad - za otpadnu stanicu. Blato, mulj, otpaci smece ( sitno) okolo u precniku od 10 metara oko kontejnera.
    To je slika ulice u centru Grada na 100 metara udaljenosti od kulturnog sedista. Sredite prvo prilaz centru pa onda centar. Turisti prvo vide i slikaju ovo ruglo na putu za Trg Branka Radicevica.
    Slavica Dokmanovic. dipl.pravnik u penziji
    21205 Sremski Karlovci, Karadjordjeva 25
  • Карловачки ђаци

    16.11.2023 23:40
    Када видим све што су до сада урадили, бојим се за будућност Карловаца...
  • Boba Marlić

    16.11.2023 21:28
    Milion evra plus bakšiš
    Milion evra plus bakšiš

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti