U tužilaštvu, za sada, bez prijave povodom napada na Janka Veselinovića

Osnovno javno tužilaštvo još uvek nije donelo odluku o kvalifikaciji dela ili krivičnoj, odnosno prekršajnoj prijavi povodom napada na lidera opozicionog Pokreta za preokret Janka Veselinovića.
U tužilaštvu, za sada, bez prijave povodom napada na Janka Veselinovića
Foto: 021.rs
Kako saznaje 021.rs, tužilaštvo čeka na dokumentaciju iz novosadske policije.
S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, policija je uzela sve izjave od učesnika sukoba u Budisavi, kako opozicionara, tako i članova Srpske napredne stranke, koji su bili sa direktorom Gradskog zelenila Milošem Egićem, kojeg je Veselinović prozvao za napad.
U odgovoru OJT poslatom 021.rs povodom dešavanja u Budisavi u nedelju, 12. novembra, navodi se da su o tome informisani od strane policije:
 
"Dežurni javni tužilac je primio dojavu od strane policije o događaju u Budisavi, te je naloženo da se obave razgovori sa svim akterima i očevicama događaja, pribave video snimci sa lica mesta ukoliko postoje, kao i da se Janko Veselinović pouči o pravu na podnošenje krivične prijave ukoliko se oseća ugroženo, odnosno da se u tom slučaju od istog uzme na zapisnik krivična prijava, nakon čega da se sve što je prikupljeno o predmetnom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu na uvid i donošenje odluke", navode iz tužilaštva.
 
Oni dodaju i da je naknadno dežurni tužilac izvešten da Veselinović, nakon što je poučen o pravu na podnošenje krivične prijave, nije želeo da istu podnese, te da je dao izjavu u formi službene beleške o obaveštenju primljenom od građana, a izjavu je u istoj formi dao i Miloš Egić.
 
"Nakon što se obave razgovori i sa svim drugim licima, odgovarajući izveštaj će sa prilozima biti dostavljen ovom Tužilaštvu", stoji u dopisu poslatom 021.rs.
 
Podsećamo da je Veselinović, kao i druge opozicione partije, optužio Egića da je napao lidera PZP.
 
S druge strane, SNS je ovo demantovao i optužio Veselinovića da je napao Egića tokom održavanja manifestacije u tom prigradskom naselju.
 
Direktor Zelenila se do sada nije oglašavao, niti izneo svoju verziju događaja, a medijima se nisu obraćali ni drugi učesnici.
  • DejanNS

    16.11.2023 22:37
    A mene su strpali na klisu, prekrsajno 20 dana, zato sto sam nekog uvredio...ovi su ozakonili fasizam... Otvoreno ih treba udariti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti