LSV-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu u koaliciji

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani (LSV), Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali su koalicioni sporazum za izlazak na pokrajinske izbore.
Koalicioni sporazum potpisali su čelnici stranaka Bojan Kostreš, Aron Čonka i Olena Papuga.
 
Koaliciona lista nosiće naziv "VOJVOĐANI - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu".
Kako navode, cilj liste je "staviti Vojvodinu u fokus na predstojećim izborima, jer Vojvodina mora da bude faktor promene od dosadašnjeg štetnog centralizovanog sistema vlasti".
 
Potpisnici sporazuma su istakli da će ovim političkim savezom obezbediti da i Vojvodina bude tema na izborima 17. decembra, "a kao jedini borci za napredak Vojvodine uvereni su u veliko poverenje Vojvođana, ljudi koji žive ovde zajedno sa njima".
"Vojvođani će se na predstojećim izborima zalagati za suštinsku decentralizaciju Srbije, kako bi Vojvodina kao autonomna pokrajina dobila administrativna ovlašćenja koja treba da joj pripadaju u skladu sa tim statusom, te kako bi na raspolaganje dobila više vojvođanskog novca koji se trenutno uplaćuje u republički budžet. Samo tako možemo rešavati svakodnevne i ključne probleme Vojvođana kao što je loša situacija u zdravstvu, loša infrastruktura, neispravna pijaća voda, neadekvatan obrazovni sistem, prava nacionalnih zajednica i mnoge druge, koje centralna vlast, kilometrima daleko u Beogradu, ne želi da rešava", navodi se u saopštenju.
 
Pokrajinski izbori raspisani su za 17. decembar, a koalicije imaju rok do 26. novembra da Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) podnesu izbornu listu.
  • Miloš

    21.11.2023 13:38
    Srpska posla
    Ali ovi što se hvale sa LSV-om, kad konačno ste shvatili da ekipa prodaje maglu?
  • Vlada iz Zrenjanina

    20.11.2023 11:11
    LSV vise nije gradjanska stranka, samo cute o tome. Preregistrovali su se proletos kao manjinska stranka posto im je cenzus od 3% suvise visok. Kao stranka nekakve manjine dovoljno ima je da osvoje 1% i debeli ce uci u parlament Vojvodine. A kad se samo setim kako su nam godinama ispirali mozak svojim kvazigradjanizmom i pljuvanjem nacionalnih stranka - od kojih su jedna upravo postali.
  • Slavko

    19.11.2023 08:57
    Nadam se da će pravi Novosadjani skontati da njihova omiljena stranka LSV je inače u koaliciji sa SNS i da im SNS skuplja glasove po Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti