Sudar vozova na pruzi Novi Sad - Sombor, ima povređenih

U Ratkovu kod Odžaka oko 19 časova došlo je do sudara putničkog i teretnog voza.
Sudar vozova na pruzi Novi Sad - Sombor, ima povređenih
Foto: 021.rs
"Infrastruktura železnica Srbije" navodi da je povređeno pet osoba - četvoro putnika i mašinovođa. 
 
S druge strane, RTS u policiji saznaje da ima oko 20 povređenih, a oni se prevoze u dom zdravlja "Odžaci" i u bolnicu u Somboru.
Putnički voz naleteo je sa zadnje strane na teretni voz u Ratkovu.
Srbijavoz navodi da je usled naleta putničkog voza na teretni voz došlo do privremenog prekida saobraćaja vozova na relaciji Novi Sad - Sombor.
 
Na licu mesta su policija i Hitna pomoć.
  • Uros

    18.11.2023 17:08
    U 2023 godini kad mi neko kaze da se dva vlaka na istoj pruzi sudare sve sisteme Njemacke i Svicarske u smece i pozatvrati bandi tvornice koje su pobacali po celom svetu da im narod za male pare radi. Moj auto ima modul GPS lokaciju cak i orientir od 500 m i vise isto tako par modula u svaki vlak kad dolaze blizu posebno ako su na istoj pruzi da ih zaustavi automatski. Tako jednostavno tako simple. Ali ne Siemens i dalje ugurava za milione EUra par ormarica sa relejima i PLC zastarjelim sistemima da ne govorimo kakve smo mi sisteme imali u Jugoslaviji koje smo izvozili po celom svetu dok nas nije banda unistila sve tvornice i proizvodnju lokomotiva i vagona i sistema samo se sjecam EI Nis RIZ Zagreb ISkra sistemi Iskra optika Iskra Vojna tehnika komunikacije Iskra vlaki itd. Isto je i sa onim velikim brodovima da se oni na oceanu sudare pricajte to vi nekom drugom naivnom. U 2023 sa svom elektronikom i tehnologijom da ne govorim o 1970tim godinama sa relejima koji su i dan danas glavni u Rusiji na svim uredjajima jer ne zataje nikada dok sva elektronika itekako moze. Ide vlak na istoj pruzi oba dva da uspore motore automatski ili zakoce. Jaka tehnologija za to treba.
  • Banacanin

    18.11.2023 11:50
    Resenje
    Kod nas u Banatu ovako nesto je nezamislivo, sve pruge su razmontirane, pa nema ni opasnosti od sudara, to je resenje za probleme na svim prugama! :)
  • Ostavka Vesića

    18.11.2023 10:57
    Tako je to kada na Željeznici u Srbiji ima 17.000 zaposlenih.
    Od toga 15.500 je zaposlenih u 1 zgradi u Beogradu po nazivu "Gumena zgrada" ( odnosno njih 15.500 prima platu i čuva 100 metara pruge pored zgrade), a u ostatku cele Srbiji na željeznici ima 1500 zaposlenih koji čuvaju ostalih 3500 km pruge.
    Pošto je Vesić odgovoran za ovako loš raspored zaposlenih na Željeznici, odgovoran je za sve nestreće koje se dešavaju na prugama jer nije dobro rasporedio pružne radnike, i Vesić treba da podnese ostavku, a ako neće, onda treba da dobije otkaz zbog sudara vozova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti