Infrastrukture železnice Srbije: Četvoro povređenih putnika u sudaru vozova, uzrok ljudski faktor

Četiri osobe su povređene kada je večeras na delu pruge Odžaci-Ratkovo putnički voz udario u zadnji deo teretnog voza, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.
 Infrastrukture železnice Srbije: Četvoro povređenih putnika u sudaru vozova, uzrok ljudski faktor
Foto: 021.rs
Oba voza su saobraćala iz Novog Sada ka Bogojevu, a do sudara je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.
 
Poginulih nema, a povređena su četiri putnika. Mašinovođa je povredio rame, dodaje se. S druge strane, RTS u policiji saznaje da ima oko 20 povređenih. Povređeni se prevoze u dom zdravlja "Odžaci" i bolnicu u Somboru.
Prema prvim izveštajima, uzrok sudara bio je ljudski faktor, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za udes.
Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP i Hitna pomoć.
 
Podsetimo, do sudara je došlo oko 19 časova.
  • Pančevac

    18.11.2023 13:00
    Sudar u Ratkovu
    Kada vozovi idu jedan za drugim onda se puštaju na odjavu prethodnog. To znači prvi voz je stigao u stanicu i prošao tada se javlja prethodnoj stanici da može sljedeći voz da krene.
  • Kamenica

    18.11.2023 10:29
    Katastrofa! Idu 2 voza na dan i sudare se.
  • Boza

    18.11.2023 07:14
    Uvek laz prisutna
    Koliko citam 52 lica je zatrazilo pomoc a ne cetiri kako saopstavaju. Dali takva zeleznica da me vozi 200km/h i kako da budem bezbedan kad je toliko losih stvari vezano za nju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti