Upravnici Galerije Matice srpske dodeljeno zlatno odlikovanje Republike Austrije

Upravnici Galerije Matice srpske dr Tijani Palkovljević Bugarski dodeljeno je zlatno odlikovanje za zasluge Republike Austrije.
Ovo počasno odlikovanje dodeljeno je u četvrtak, 23. novembra na svečanom prijemu u rezidenciji austrijske Ambasade u Beogradu, a zaslugu je dodelio Njegova ekselencija gospodin Kristijan Ebner.
 
Priznanje je dodeljeno za dugogodišnji posvećeni rad na uspostavljanju i unapređenju srpsko-austrijskih kulturnih veza.
Zlatno odlikovanje za zasluge je jedno od najviših državnih priznanja Republike Austrije, a dodeljuje se od 1934. godine u čast znamenitim ljudima iz ove države i inostranstva.
 
"Galerija Matice srpske je izuzetno ponosna na dugogodišnju saradnju sa Republikom Austrijom, austrijskom Ambasadom i Austrijskim kulturnim forumom zahvaljujući kojoj su se razvila velika prijateljstva između GMS i brojnih austrijskih muzeja", navode iz Galerije Matice.

Dodaju da su u okviru ove saradnje realizovani brojni zajednički programi, edukativne i konzervatorske radionice, ali i izložbe poput "Život - San - Smrt", "Evropski okviri srpskog simbolizma" i "Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja" sa bečkim Umetničko-istorijskim muzejem i Galerijom Belvedere.

  • Školska

    24.11.2023 10:50
    Baš lepo!
    Čestitam Tijana. Samo tako nastavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti