Plakati sa ustaškim simbolima koji targetiraju organizaciju OSA osvanuli na Bulevaru oslobođenja

Na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu osvanuli su plakati sa natpisom "Za Osu spremni" i istaknutom ustaškom oznakom "U" na šahovnici u pozadini.
Plakati sa ustaškim simbolima koji targetiraju organizaciju OSA osvanuli na Bulevaru oslobođenja
Foto: 021.rs
Omladinsko-studentska akcija najoštrije osuđuje najnoviji napad na integritet članica i članova ove organizacije i traže da se pronađu počinioci "novog nedela targetiranja" njihovih članova. 
"Dakle, iznova je reč o pokušaju kompromitovanja i targetiranja OSA-e, istaknute omladinske i aktivističke organizacije u borbi protiv režima nasilja i kriminala. Dosadašnji počinioci ovakvih i sličnih nedela targetiranja brojnih opozicionih aktivista i političara nisu bili pronađeni, što nas ostavlja u ubeđenju da je reč o izvođačima bliskim vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci", navodi se u saopštenju OSA-e.
Isidora Čeleketić, predsednica OSA-e, navodi da su ponovo na meti prljave kampanje oni koji predstavljaju opasnost po ovaj režim. 
 
"Opasnost smo jer okupljamo mlade i kritički misleće ljude, a ovaj režim se najviše boji buđenja omladine. Što se prljavih optužbi na naš račun tiče, mogu samo reći da su mi više nego smešne - mi smo antifašistiškinje i antifašisti, što će reći prave, a ne lažne i nacionalističke, patriote ovog društva. Što se naše borbe tiče, ona se nastavlja i većom snagom - neće im proći", ističe Čeleketić.
 
OSA je više puta bila targetirana plakatima i grafitima po Novom Sadu.
  • Сремац

    25.11.2023 08:58
    ЛАДОЛЕЖИ
    Извинте,а ко је та ОСА?Некад су млади били на ОРА и били су корисни овом друштву,
  • Pitanje svih pitanja

    24.11.2023 16:32
    Deca zla
    "Kada i izrečene neistine prestanu da budu važne i ostane samo pitanje - jesmo li zaista ovo zaslužili?"
  • betmen

    24.11.2023 15:11
    Sećam se jednog čestitog Čeleketića, generala, patriote, a ne ovo što se predstavlja samo prezimenom Čeleketić, od ponosa ništa nema...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti