Počela jesenja sadnja drveća u parku između Novog naselja i Detelinare

Na prostoru Novog parka između Novog naselja i Detelinare posađeno je oko 60 komada odraslih sadnica lišćarskih stabala, različitih vrsta hrasta, javora, platana, kestena i drugih vrsta.
Kako kaže Danijela Andrić, pomoćnica direktora za projektovanje, proizvodnju i održavanje zelenila u Gradskom zelenilu, najvažnije je pravilno projektovanje, kao i odabir odraslih školovanih sadnica uz dobro pripremljene sadne jame u koje se dodaje plodna zemlja i kompost koji je proizveden u rasadniku "Zelenila".

"Ovako isplanirana i izvedena sadnja garant je za kvalitetan rast i razvoj zelenila", ističe Andrić.

"Zelenilo" će, kako je najavljeno, u periodu mirovanja vegetacije, koji traje od novembra do marta, posaditi veliki broj stabala u gradu i prigradskim naseljima.
 
Neke od lokacija na kojima se ovih dana sadi su ulice Berislava Berića, Toplice Milana, Ćirpanova, Devet Jugovića, Venizelisova ulica.
 
"Zelenilo" podseća da je završena i sadnja više od 100.000 komada dvogodišnjeg cveća različitih boja i oblika, kao i lukovica lala i narcisa koje će krasiti gradske parkove, trgove i kandelabre do juna meseca kada će se saditi letnji aspekt cveća. 
  • NS_BOB

    28.11.2023 14:23
    Okrajak parka
    Ovaj park nije "između Novog naselja i Detelinare".
    Nije, otkad su ga sveli na manje od trećine onoga što je bilo planirano, odnosno da izlazi na Bulevar Evrope i Bulevar vojvode Stepe. Ovaj "parkić" sada ne dobacuje ni do bivše pruge, a ne do Detelinare.

    Ajd’ da razumem što gradska vlast potencira i spinuje taj originalni naziv kako bi prikrili dilove sa investitorima, ali ne kontam zašto R021 ne doda bar "tzv." ili ne stavi zvezdicu uz ime – da se ne zaboravi...

    E, da, isti ovaj razrađeni recept sada ponavljaju sa parkom na Telepu, na kraju Bulevara patrijarha Pavla.
  • Vlada

    27.11.2023 15:17
    Jel to onaj isti park za cije je opremanje sistemom za navodnjavanje tokom gradnje skrljana ogomna lova a letos se posusila skoro sva trava i nisko rastinje. Jel to onaj park u kome su razvaljene sve slavine na cesmama, klupe i mobilijari isarani sprejom, djubre i razvaljene kante, zabokrecina u fontanicama koje ne rade? Gde su Komunalni milicajci u svojim skupim vozilima i uniformama? Ima li zakona u ovoj zemlji?
  • priroda

    27.11.2023 13:00
    Obecanja
    Ko se jos seca obecanja gradonacelnika posle junske oluje i secenja koprivica u centru, da ce na jesen u Novom Sadu biti posadjeno hiljade novih stabala...
    Evo, ispunjava obecanje, posadjeno je "čak" 60.
    Podsetnik za 17.12.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.