Zanimljivi događaji, vreme, stanje na ulicama: Šta se dešava ove srede u Novom Sadu

Hladni novembarski dani skoro su prošli, a ono što sledi neće biti ništa toplije. Utoplite se i uđite u novi dan spremni.
Zanimljivi događaji, vreme, stanje na ulicama: Šta se dešava ove srede u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Mnogi su izvadili zimske jakne i ne rizikuju, naročito u večernjem i noćnom periodu kad se obilaze lokalna mesta za provod.
 
Gde ove srede, 29. decembra možete da odete, šta treba usput da imate u vidu i druge korisne informacije saznaćete u nastavku ovog vodiča.
Vreme
 
Poslednja novembarska sreda biće još hladnija od dana iza nas. Ujutru će biti svega stepen iznad nule, dok će najviša dnevna temperatura biti 4°C.
 
Dan će biti mestimično oblačan, uz poneki sunčani interval.
Vreme neće prijati hroničnim bolesnicima, a naročito ne astmatičarima i srčanim bolesnicima. Glavobolju, reumu i nervozu osećaće oni koji su malo osetljiviji.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Čerevića, Ledinaca i Banstola u sredu, 29. novembra neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje od 9 do 11 sati biti deo Njegoševe, od 9 do 11.30 časova Andrevlje i sportski centar Testera, a delovi Ledinaca od 8.30 do 12 časova.
 
Linije 11A i 11B u sredu će voziti izmenjenom trasom zbog radova na vodovodnoj mreži u Gundulićevoj ulici. Kako će se kretati autobusi na ovim linijama detaljno pročitajte OVDE.
 
Kad je reč o stanju u saobraćaju, pojedine ulice su potpuno ili delimično zatvorene. Zabranjen je saobraćaj u Ulici Stevana Sinđelića zbog radova, kao i deo Ulice Doža Đerđa od broja 44 do kraja ulice. Zatvorena je i Ljermontovljeva i deo Ulice Zorana Petrovića iz smera Doža Đerđa. Planirani rok za završetak ovih radova je 6. decembar.
 
Zabranjen je saobraćaj u Vinogradarskoj ulici u Kisaču. Ova izmena važi do 15. januara 2024. godine.
 
U Ulici Boška Buhe, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara iduće godine.
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića do 30. decembra, a izmenjen je u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta 2024. godine.
 
Zbog radova je zabranjen saobraćaj i u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Ovi radovi traju do 18. decembra.
 
Gde ići?
 
Izložba slika "Novosadske svakodnevice" poznatog slikara Đorđa Beare biće održana u sredu u galeriji Macut na Spensu. Otvaranje je u 19 časova.
 
Tribina "Odgovornost maloletnika" održaće se na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić. Tribina će početi u 18 časova.
 
Povodom 125 godina od rođenja slikara Milana Konjovića, u sredu će biti svečana akademija u Ogranku SANU u Novom Sadu. Svečanost počinje u 18 časova.
 
Bluz rok bend FingerBanG dolazi u Lazino tele, a prirediće sjajnu svirku s početkom u 22 časa.
Predavanje i projekcija u okviru ciklusa "Svet digitalne umetnosti" biće u sredu u Američkom kutku. Biće reči o video-umetnosti Majka Peletjea iz Holandije, i to od 14 časova.
 
Sreda je odličan dan za stend-ap provod u Londonu. Dolazi Srđan Dinčić i donosi najbolje što zna i ume, a provod počinje u 20 časova.
 
Ukoliko volite akvarel umetnost, do 1. decembra možete da pogledate bijenale akvarela u Kulturnoj stanici Barka. Otvorena je od 10 do 18 časova.
  • Milica

    28.11.2023 23:25
    Saberi se malo samo se oduzima
    Nije 29. decembar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.