Završena izgradnja saobraćajnih površina u Jugovićevu

Novi Sad je realizovao drugu fazu radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenom bloku E i F u naselju Jugovićevo.
Završena izgradnja saobraćajnih površina u Jugovićevu
Foto: Grad Novi Sad
U prethodnoj fazi radova, na ovoj lokaciji izgrađene su kanalizaciona i vodovodna mreža, veći deo saobraćajnih površina i deo javnog osvetljenja, a završetkom radova na izgradnji stambenih objekata stvorili su se uslovi za dodatno uređenje javnih površina u okviru druge faze, za čiju realizaciju je izdvojeno 52.443.495,72 dinara (sa PDV).
Ova faza obuhvatila je izgradnju kolovoza, odnosno pristupne saobraćajnice dužine 35 metara, kao i 484 metra pešačkih staza.
 
Takođe, izgrađeno je 71 parking mesto, a prostor je osvetljen sa četiri nova stuba javne rasvete, dok će se u narednom periodu pristupiti hortikulturnom uređenju.
Uređenje bloka novom infrastrukturom značajno će doprineti praktičnijem i funkcionalnijem životu stanovnika ovog dela naselja Jugovićevo, koje poslednjih godina beleži ubrzan razvitak.
 
Projekat od nacionalnog značaja, koji se odnosi na izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, u Novom Sadu dobio je najveće razmere.
 
Na lokalitetu Jugovićevo izvedeni su radovi na izgradnji ukupno 2170 stambenih jedinica. Izgradnju objekata finansirala je Republika Srbija, dok je Grad Novi Sad preuzeo obavezu infrastrukturnog opremanja, odnosno izgradnju nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleksa.
  • kiza

    02.12.2023 13:41
    Kakva dva izlaza kad je jedan, onaj kod lidla, beskoristan pošto je obavezno desno. Pa opet dođete do prvog izlaza. Pa onda levo ili polukružno u 90 posto slučajeva.
  • Hm

    02.12.2023 08:10
    Hm
    Adice? Adice? Žive i tamo ljudi, žele trotoar i kanalizaciju. Deca ce stradati, idu DRUMOM!!!
  • S.

    02.12.2023 03:30
    @Geto, postoje dva izlaza, ne jedan. A mislim da ce biti dodat jos jedan.
    Inace, u tom naselju je propustena prilika za odlican projekat naselja orjentisanog ka ljudima umesto ka vozilima.
    Trebalo je da naprave ogromnu garazu na vise nivoa na samom ulazu u naselje a da u naselju uopste ne bude parkinga. Da se ostave samo putevi za situacije kada je potrebno nesto krupnije odvesti do ulaza ali bez parkiranja i sa ogranicenjem brzine ne 30km/h.
    No, kao da je neko razmisljao da uvede nesto novo umesto da radi sablonski...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti