FOTO, VIDEO: Opozicija sedela u praznoj sali opštine Žabalj i čekala izbornu komisiju

Pošto u zgradi Opštine Žabalj nije bilo članova Opštinske izborne komisije, opozicioni predstavnici su u potpuno praznoj zgradi čekali oko dva sata da se neko pojavi.
FOTO, VIDEO: Opozicija sedela u praznoj sali opštine Žabalj i čekala izbornu komisiju
Foto: 021.rs
Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" pokušali su večeras da u opštini Žabalj predaju popis kontrolora na izborima, jer je rok za predaju do ponoći. Međutim, kako ih niko nije dočekao u opštinskoj izbornoj komisiji, oni su obišli celu zgradu i potom seli u salu skupštine i čekali da se neko pojavi.
 
Kako su izjavili za 021.rs, došli su u skladu sa zakonom oko 20 časova da predaju spisak kontrolora, ali nikog nije bilo. Pojavili su se večeras pošto im je danas već odbijen spisak koji je doneo jedan od njihovih članova.
Umesto da ih dočeka neko iz Opštinske izborne komisije, u zgradi nije bilo nikoga, pa su unutra ušli uz dozvolu portira. 
 
Opozicionari su se prošetali celom zgradom, obišli skoro sve kancelarije i na kraju seli u skupštinsku salu.
Za 021.rs pričaju da ih niko nije ometao u šetnji zgradom.
 
Kako navode predstavnici opozicije, "Srbija protiv nasilja", ovo je nešto nesvakidašnje što se nikada nije desilo u istoriji parlamentarizma, da neko na takav način opstruira izborni postupak.
 
 
Kako su naveli, u skladu sa zakonom, u OIK bi trebalo da uvek bude neko dežuran.
 
Oko 22 časa su došli predstavnici OIK i spisak je predat.
 
  • Nemanja

    03.12.2023 13:37
    @BRIKS, nasa kuca!

    Ako vam je BRIKS kuća, šta tražite ovde u Evropi?
  • Slavko

    02.12.2023 18:34
    Otišli u BG na miting.
  • Dragan

    02.12.2023 13:38
    Bravo za opoziciju
    Reče lik ovde u komentaru "Izbori. Jeste li se kome najavili...". Druže ništa ne znaš pa ne bi trebalo da pričaš gluposti, Opština je morala da bude otvorena do 24h do kada je rok predaje dokumentacije. I MORAO je da ih ćeka ovlašćeni službenik! Koga nema na radnom mestu! Tako da ... samo da vidimo leđa ovoj pošasti što je unakazila čitavu Srbiju i srozala sve ljudske vrednosti, uvela nasilje kao standard ponašanja. Vučiću je krajnje vreme da mirno ode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina