DS: Leci protiv Milivojevića na Podbari i u drugim delovima Novog Sada su pretnja i poziv na nasilje

Novosadski odbor DS najoštrije je osudio kao "targetiranje i ozbiljnu pretnju" deljenje letaka u kojima se kandidat za republičkog poslanika DS-a Srđan Milivojević lažno optužuje da je nasilnik.
Na lecima je napisano da Milivojević poziva na ubistvo članova porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da je bio izdajnik svoje zemlje za vreme bombardovanja 1999. godine.
 
"Osim što su navodi iz letka je notorna laž, ovim klevetničkim pamfletom se ozbiljno ugrožava bezbednost Milivojevića i njegove porodice, zbog čega je neophodno da reaguju policija i istražni organi kako bi utvrdili ko je ove letke juče ubacivao u poštanske sandučiće u Novom Sadu", naveo je DS.
Ocenili su da je reč o targetiranju i ozbiljnoj pretnji Milivojeviću.
 
"Taj pamflet je nepotpisan, ali je pisan u prepoznatljivom nasilnom jezičkom maniru Srpske napredne stranke. Inspirator ovog prostakluka nesumnjivo je vođa vladajućeg režima Aleksandar Vučić koji svaki dan u svojim nastupima po režimskim televizijama i javnim skupovima beslovesno laže i kleveće svoje političke protivnike", piše u saopštenju.
Pozvali su Vučića i njegove partijske sledbenike da odmah obustave tu kampanju koja je "zasigurno jedna od najprljavijih i najopasnijih" u parlamentarnoj i političkoj istoriji Srbije.
 
"Svi oni moraju biti svesni da se 17. decembar bliži i da će posle oslobođenja zemlje svi oni i zbog ovog nasilja u društvenoj komunikaciji biti na udaru nadležnih profesionalnih i nezavisnih sudskih organa", navodi se u saopštenju.
 
Leci su deljeni juče na Podbari, a ranije i u drugim delovima Novog Sada.
 
Milivojević je kandidat za republičkog poslanika DS-a na listi "Srbija protiv nasilja".
  • Лале

    03.12.2023 00:31
    Лоши радикали
    Срђан је пре свега добар човек .Никада није био насилник , већ нешто што је карактеристично за моравце добар ,племенит и врло хуман човек.Велики верник .Ја га лично познајем ,пошто смо и комшије ,тако да зликовци и лоши људи могу само да буду љубоморни на његову човечност.Срђане издржи ,победићемо .
  • Lala iz Banata

    02.12.2023 17:17
    Jeeel
    Eeee lepo sad će imati moj glas , džabe ste krečili.
  • Drasko

    02.12.2023 13:22
    Kovacevic
    Ne mogu nam niko nista jaci smo od sudbine ziveo ds novi sad do pobede

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti