FOTO: Sadnjom 46 stabala na Novom naselju počela akcija "Sadimo sada za budućnost Novog Sada"

Akcija "Sadimo sada za budućnost Novog Sada" počela je u utorak, 5. decembra sadnjom 46 novih stabala u parku Bistrica, na zelenoj površini u ulicama Kaće Dejanović i Seljačkih buna.
FOTO: Sadnjom 46 stabala na Novom naselju počela akcija "Sadimo sada za budućnost Novog Sada"
Foto: Grad Novi Sad
Ovu akciju organizuju Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Gradsko zelenilo i Radna grupa "Zelena stolica". 
Akcija sadnje je deo Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period od 2023. do 2027. godine koju je pokrenuo Grad kao posebnu, sistemsku aktivnost uz koju će se paralelno realizovati redovna sadnja.
"Za ovogodišnju sadnju smo iz budžeta Grada izdvojili 36 miliona dinara. Tome dodajemo i 18 miliona dinara koje su izdvojile društveno-odgovorne kompanije, na čemu smo im zahvalni. U narednih pet godina, realizacijom Plana rekonstrukcije, biće zasađeno oko 6.000 stabala", rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
 
Dodao je da je u pitanju dvostruko veći broj stabala od broja stabala koja su stradala u dve oluje tokom leta. 
 
  • Lokalac=mohikanac

    06.12.2023 11:05
    Fale im bukagije. I svi su na okupu, da je policija kao sto treba da bude cuvala bih da ne uteknu prilikom javnih radova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti