FOTO Novi Sad u predizbornim danima: "Opet ona lica znana, presvučeni kao glumci..."

Desetak dana pred republičke i pokrajinske izbore, Novosađanima se sa bilborda, reklamnih panoa i štandova smeše poznata lica.
FOTO Novi Sad u predizbornim danima: "Opet ona lica znana, presvučeni kao glumci..."
Foto: 021.rs
Sa nešto jačom kampanjom počelo se od pre nekoliko dana, barem kada su u pitanju bilbordi i panoi. 
 
Kroz masovne medije ta kampanja je počela ranije. 
 
Na bilbordima su poznate face, kao u pesmi Arsena Dedića: "Opet ona lica znana, presvučeni kao glumci, opet prijete sa ekrana - jaganjcima stari vuci".
Na bilbordima je najprisutnija, naravno, Srpska napredna stranka. 
 
Naprednjaci su napravili nekoliko različitih bilborda preko kojih se obraćaju raznim grupama stanovništva, odnosno glasača.
Glavne poruke su da Srbija i Vojvodina "ne smeju da stanu", a prate ih dodatne poruke poput "snaga je u ljudima". Na bilbordima su prikazani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SNS Miloš Vučević, potom njih dvojica sa grupom ljudi, među kojima je i funkcioner SNS-a Damir Zobenica. 
 
 
Srpska napredna stranka je prisutna na ulicama grada i sa štandovima. Još uvek nije primećeno da obilaze i domove ljudi, odnosno da idu od vrata do vrata sa paketima, kao što su radili u prethodnim izbornim ciklusima. 
 
Na bilbordima je i Ivica Dačić, koji deluje nešto ozbiljnije nego inače. Kod Dačića je samo jedna poruka - premijer. 
 
 
 
Aktivisti Socijalističke partije Srbije su takođe, kao i u slučaju drugih stranaka, viđani sa štandovima na ulicama. Ova partija je svoj predizborni skup već održala na Spensu.
 
Srpska radikalna stranka je već najavila saradnju sa SNS-om. Glavna promena u kampanji radikala je promena velikog reklamnog banera na zgradi u kojoj je sedište ove stranke u Novom Sadu.
 
 
 
Međutim, lider stranke Vojislav Šešelj na bilbordima u Novom Sadu poručuje "Otadžbina Srbija, majka Rusija". 
 
Koalicija NADA, koju čine Nova demokratska stranka Srbije i Pokret za obnovu Kraljevine Srbije, koji je imao saradnju sa naprednjacima, predstavlja na bilbordima lidere partija - Miloša Jovanovića i Vojislava Mihailovića. 
 
 
 
Uz njih je i poruka "Promene sad". NADA je nešto zastupljenija na bilbordima u odnosu na druge opozicione partije. 
 
Koalicija Dveri i Zavetnika je među prvima imala nekoliko bilborda u Novom Sadu, već polovinom novembra. Taj broj se nije povećao kako se izbori bliže. 
 
 
 
Na bilbordima su liderka i lider, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović, a poruka koju šalju je "Nacionalno okupljanje". 
Opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" ima nekoliko bilborda u Novom Sadu koji prikazuju broj 7, naziv liste i grupu ljudi sa mitinga ili protesta u pozadini. 
 
 
Aktivisti ove liste su među najaktivnijima kada je u pitanju angažovanje birača na ulici. Njihovi štandovi se često mogu videti na pojedinim lokacijama u gradu.
 
Na ulicama grada pojavili su se i bilbordi Narodne stranke. Na njima je Siniša Kovačević, uz poruku: "Siguran izbor. Ozbiljni ljudi." Ova stranka je imala svoj skup u vojvođanskoj prestonici.
 
 
Ovu kampanju prati i negativna kampanja, pa se tako pojavljuju leci i plakati protiv opozicionih političara. 
  • Smesno

    06.12.2023 23:50
    Sad je Vojvodina, a inace je sve do izbora bila severna srpska pokrajina :)
  • Trpimir

    06.12.2023 22:14
    Čuj, oni kažu "Vojvodina ne sme da stane"! Stvarno Vojvodina ne stoji, nego ide unazad zahvaljujući ovima sa slike.
  • xqt

    06.12.2023 21:11
    Jasan put
    Vojvodina ne sme da stane.

    Da bi to postigla treba da postane samostalna, inače...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti