Orlić i Pilja zloupotrebili posetu studenata iz Novog Sada: Slike iz Skupštine u stranačke svrhe

Studenti Odseka za medijske studije boravili su u studijskoj poseti Skupštini Srbije, što je zloupotrebljeno u stranačke svrhe Srpske napredne stranke.
Poseta je organizovana s ciljem da se studenti bliže upoznaju s parlamentarizmom u Srbiji.
 
Međutim, dvoje predstavnika SNS je to objavilo na svojim stranicama, što je Odsek za medijske studije ocenio kao zloupotrebu u političke svrhe.
Naime, prilikom obilaska Skupštine, studenti su osim stručnog vođenja kroz istorijat zdanja Doma Narodne skupštine, imali priliku i da razgovaraju s narodnom poslanicom Biljanom Pantić Piljom, koja ih je upoznala s načinom funkcionisanja ovog tela.
 
Studentima se kratko obratio i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.
Ta poseta se potom našla na sajtu SNS-a i u Orlićevoj objavi na Instagramu. 
 
"Upoznavajući se s parlamentarizmom, naši studenti su, nažalost, osetili i kako je kada se institucije podrede strankama. Izražavamo veliko žaljenje što Skupština Srbije nije odgovorila na naš zahtev da o radu ove institucije razgovaramo i s
predstavnicima opozicionih poslaničkih klubova, a još više žalimo što je poseta studenata iskorišćena kao materijal za stranačke veb stranice i profile", navodi Odsek.
 
Orlić se "pohvalio" ovom posetom i naveo da su studenti uvek dobrodošli u Skupštini i pozvao ih je "da ostanu u svojoj zemlji".
 
 
Na sajtu SNS navodi se kako je narodna poslanica Pantić Pilja ugostila studente.
 
 
Nakon obilaska Skupštine Srbije, studenti su posetili i organizaciju Crta, koja je posvećena razvoju demokratije u Srbiji.
 
Istraživač Crte Vladimir Erceg i direktorka komunikacija Jovana Đurbabić upoznali su studente s radom platforme Otvoreniparlament, kao i s rezultatima njihovih istraživanja koja ukazuju na brojne probleme u funkcionisanju parlamenta.
 
Osim toga, predstavnici Crte su sa studentima razgovarali o neregularnostima koje prate aktuelni izborni proces.
  • Ima jos

    07.12.2023 08:14
    Da li su ih pitali za saglasnost da ih slikaju i te slike postave na sajt sekte?
    I sta studenti koji su bili u poseti kazu na sve ovo?
  • Marina

    07.12.2023 06:31
    Orlic,
    nije ORAO,
    vec samo orlic!!
  • zgađen

    06.12.2023 21:15
    "Neočekivano"
    Ko bi se tome nadao od dve osobe sa integritetom kakve su pilja, a pogotovu dr orlić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti