Akcija sadnje drveća nastavljena u Limanskom parku

Akcija sadnje drveća nastavljena je danas sadnjom u Limanskom parku.
Akcija sadnje drveća nastavljena u Limanskom parku
Foto: Grad Novi Sad
U Limanskom parku je letos u olujnom nevremenu uništeno 16 stabala, dok je veliki broj stabala oštećen.
 
"Građani su mogli videti da je u prethodnih nekoliko meseci uklanjano to oštećeno drveće i polomljene grane, a sada je vreme da krenemo u obnovu parka. U okviru rekonstrukcije i saniranja Limanskog parka, koji se prostire na površini od skoro 13 hektara, u narednim danima će biti posađeno 145 sadnica, što nije konačan broj, s obzirom na to da se sadnja nastavlja", rekao je gradonačelnik Milan Đurić. 
Kako je naveo, "prioritetna mesta za ovu sezonu sadnje su bila park Bistrica 2, Štrand, stambeni blok okružen ulicama 1.300 kaplara-Balzakova-Narodnog fronta-Ive Andrića, zelene površine na Bulevaru Jaše Tomića i Limanski park". 
 
"Ono što mogu da najavim je da će uslediti i sadnja drveća u svim mesnim zajednicama na teritoriji grada, kada će, između ostalog, svaka dobiti po jedan koprivić", rekao je gradonačelnik.
Dodao je da je za sanaciju Limanskog parka izdvojeno oko 16 miliona dinara, od čega su kompanije donirale oko 10 miliona, a Grad Novi Sad oko šest miliona dinara.
 
U nastavku akcije sadnje tokom sezone 2023/24. biće posađeno blizu 500 sadnica i to na Limanu 3 – stambeni blok od Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana, u delu od Šekspirove do Balzakove ulice, na Novom naselju u ulicama Stevana Hristića i Partizanskih baza, parku Bistrica 1, a uslediće i obnova drvoreda na delu Bulevara Evrope između Futoške i  Kornelija Stankovića, kao i nova sadnja oko kružnih raskrsnica na delu do autoputa. 
 
Sadnja će obuhvatiti i deo Avijatičarskog naselja, na uglu Janka Čmelika i Nikole Mirkova, u blokovima oko Bulevara oslobođenja, Branimira Ćosića, Kralja Petra, Save Kovačevića, Dimitrija Avramovića i Slovačke, a uništeno zelenilo biće obnovljeno i u Dunavskom, Kameničkom i Futoškom parku.
  • Trpimir

    11.12.2023 21:44
    Možete raditi i saditi koliko hoćete, ali nikada nisam video nešto ružnije što se naziva parkom.
  • Bolek

    11.12.2023 21:38
    @Nan

    Samo bez patetike i kuknjave. Ne mogu ti imaginarni huligani da upropaste ni desetinu onoga što gradsko zelenilo zapusti i pokvari.
  • Novosađanin

    11.12.2023 21:29
    Đurić kopira akciju GP Bravo! "Sadi sad za naš grad!" i koristi gradske firme za stranačku kampanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti