Zajedno: Školama dostavljen spisak učenika kojima se moraju opravdati časovi - zbog mitinga SNS-a

Vojvođanski odbor stranke Zajedno tvrdi da postoji spisak učenika srednjih škola kojima danas moraju da budu opravdani časovi, jer su angažovani na mitingu Srpske napredne stranke u Novom Sadu.
Zajedno: Školama dostavljen spisak učenika kojima se moraju opravdati časovi - zbog mitinga SNS-a
Foto: Pixabay
Iz ove stranke tvrde da je srednjim školama dostavljen spisak uz naredbu da se učenicima opravdaju časovi zato što treba da dovedu vršnjake na predizborni skup, za šta će navodno dobiti 2.000 dinara.
 
"Takođe, stanovnicima novosadskog naselja Klisa plaćaju istu svotu novca za dolazak na predizborni skup na Spens dok je, istovremeno, veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima dobio direktivu da izađe sa posla u 14 časova", dodaju u odboru "Zajedno", uz osudu zloupotrebe dece i mladih u političke svrhe.

Predsednik pokrajinskog odbora Zajedno Radivoje Jovović navodi da "živimo sramnu, neprihvatljivu privatizaciju škole i države".

"Ovo je nasilje nad školom i mladima, nasilje nad bilo kojim oblikom javnog interesa. Postavljam pitanje – u šta će izrasti ti tinejdžeri, već sada naviknuti na političku prodaju, kad im poručuju da učionica i profesor ne znače ništa spram bizarnih želja jedne političke stranke. Ovo se zove indoktrinacija, ovo je najviši oblik korumpiranja maloletnika. Naše društvo mora da ustane protiv ovakvog nasilja", zaključuje Jovović.

Predizborni skup SNS-a u Novom Sadu održava se danas na Spensu, sa početkom u 16 časova. 

U Novom Sadu je i veliki broj pristalica vladajuće stranke iz drugih gradova i opština, koji su na miting dovezeni autobusima. 

  • Sonja

    14.12.2023 09:57
    Davidović
    Dragi roditelji, nema potreba za brigu. Vaša deca su na mitingu sigurna, sigurnosna pratnja su im direktori škola koje pohađaju.
  • Milica

    14.12.2023 00:20
    Pogadjaju me ovakve vesti a uopste nemam dete niti vezu sa skolom. Sama pomisao da je neko rodio, ulozio godine truda u mladu osobu koja za 2k din ide na stranački miting, a ne razume svet oko sebe, je poražavajuća.
  • Novosađanka

    13.12.2023 17:46
    Istina
    Sin mi je došao ranije iz škole, drugovi iz razreda otišli na Spens..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.