Brojna dešavanja ove decembarske srede u Novom Sadu: Šta sve treba da znate o novom danu

Ova decembarska sreda u Novom Sadu biće nešto hladnija, ali bi trebalo da bude i dalje bez padavina.
Brojna dešavanja ove decembarske srede u Novom Sadu: Šta sve treba da znate o novom danu
Foto: 021.rs
Biće mnogo zanimljivih dešavanja, pa ako budete raspoloženi za šetnju, pogledajte šta vas sve očekuje u novom danu.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjima u gradu. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti umereno oblačna i hladna. Minimalna temperatura biće -1, a maksimalna 6 stepeni. Pre podne će duvati slab južni vetar koji će posle podne oslabiti i okrenuti ka severozapadu.
 
Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenljivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Rumenke i Kovilja neće imati struje. Od 8.30 do 13.30 časova će bez struje biti Maksima Gorkog 1-13, 68-12, Radnička 17-19, Telekom ipan, Stražilovska 21-25. Za ostale ulice i naselja pogledajte OVDE.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i zatvorene ulice: 
 
- Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Kosančić Ivana 13 ukinuto je pet parking mesta u delu ove ulice naspram gradilišta. Ova izmena će važiti do 29. decembra.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Ulici Sonje Marinković u Veterniku, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Ova izmena važiće do 30. januara 2024.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Vinogradarskoj ulici u Kisaču. Ova izmena važi do 15. januara.
 
- U Ulici Boška Buhe, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića do 30. decembra.
 
- Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta 2024.
 
Gde ići?
 
Tribina povodom 80 godina od smrti Svetozara Markovića Toze i premijera filma "Slova od baruta" u režiji novinara i publiciste Miljana Vitomirovića u Bulevar Books-u. Govornici na tribini će biti urednik portala 021.rs Zoran Strika, voditelj Daško Milinović i sociolog Aleksej Kišjuhas. Moderator tribine biće novinar i sociolog Predrag Rava.
 
Veče alternativnih osamdesetih održaće se u 20 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Svetsko bijenale studentske fotografije 2023. biće svečano otvoreno u podne u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad, na Bulevaru Mihajla Pupina 20.
 
U Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) se od 19 časova organizuje se stručno vođenje kroz interdisciplinarnu izložbu "Staklo". Domaćin ovog programa je jedan od autora izložbe - Bogdan Šekarić, muzejski savetnik-etnolog.
 
Projekcija 3D dečijeg filma "Pačija posla" počeće u 18 časova u KC "Mladost" u Futogu.
 
Veče stand-up komedije sa Omerom Hodžićem "Na licu mjesta" počeće u 20.30 časova u Gerila baru.
Predstava "Bura" Kokana Mladenovića igraće se od 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta, a od 21 čas će se na Kamernoj sceni igrati "Ponovno ujedinjenje dve Koreje".
 
Humanitarno filmsko veče počeće u 18 časova u Plavoj sali na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. Umesto karte, posetioci se mole da ponesu poneki slatkiš ili školski pribor od kojih će se praviti paketići za decu iz dečijeg sela "Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici.
 
Kvartet udaraljki i klavira sviraće od 19.30 časova u Muzičkoj školi "Isidor Bajić".
 
Gospodar prstenova kviz odrćače se u Tegla baru u TC Merkator od 19.30 časova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti