Održan deveti Novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju

Novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju, deveti po redu, održan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Deca iz deset vojvođanskih škola prodavala su novogodišnje ukrase i rukotvorine, koje su napravili u svojim školskim radionicama.

"Tokom godine, u Holu Pokrajinske vlade organizuju se mnogi događaji, ali nijedan nije toliko poseban i lep kao današnji. Hvala vam što ste ovaj prostor ispunili radošću, osmesima, lepotom, pesmom i vašim rukotvorinama", rekla je zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje Slađana Bursać.
 
Direktorka ŠOSO "Milan Petrović" iz Novog Sada Violeta Strahinjević navela je da je danas učestvovalo više od stotinu dece i zaposlenih iz vojvođanskih škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i da je ovo lepa prilika za druženje i predstavljanje radova iz školskih radionica.
 
U okviru umetničkog programa, nastupio je inkluzivni hor "9. maj" iz Zrenjanina, "Ison" iz ŠOSO "Milan Petrović" iz Novog Sada, kao i deca iz OŠ "Heroj Pinki" iz Bačke Palanke.
 
Na Novogodišnjem bazaru predstavile su se škole iz Bačke Palanke, Novog Sada, Stare Pazove, Pančeva, Zrenjanina, Sombora, Subotice, Vršca, Sremske Mitrovice i Bečeja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti