Poslednji utorak u 2023. godini: Šta očekuje Novosađane?

Kraj nedelje, a i kraj godine se polako bliži, a ovaj, poslednji utorak u godini biće prijatan i ispunjen nekim zanimljivim dešavanjima.
Poslednji utorak u 2023. godini: Šta očekuje Novosađane?
Foto: 021.rs

Naravno, Novi Sad ne bi bio Novi Sad da nema i radova koji menjaju trase autobusa ili ostavljaju građane bez struje i vode.

Za sve lepe i ružne informacije, tu je portal 021. I danas vas pripremamo za dan pred nama, donoseći vam sve što treba da znate o utorku, 26. decembru.
 
Vreme
 
Utorak u Novom Sadu obeležiće sunčano vreme. 
 
Jutarnja temperatura biće 4°C, a maksimalna dnevna 14°C.
 
Neće biti padavina do kraja nedelje.
 
Očekivana biometeorološka situacija povolјno će uticati na većinu hroničnih obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima u jutarnjim satima.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Ledinaca, Popovice i Veternika u utorak neće imati struje.
 
U Novom Sadu će električna energija biti isključena u objektima na Kamenjaru 3, prema Karin komercu i do Adica do puta za Karin komerc, Karin komerc, od 8.30 do 13 časova. 
 
Najavljena isključenja za ostala naselja čitajte OVDE.
 
Trasa GSP linije 6 privremeno će biti izmenjena zbog radova na vodovodu u Vršačkoj ulici, navode u GSP.
 
Izmenjeni režim saobraćaja važiće samo u utorak. Kuda će ići ovi autobusi čitajte OVDE.
 
Podsetimo, zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Kosančić Ivana 13 ukinuto je pet parking mesta u delu ove ulice naspram gradilišta. Ova izmena će važiti do 29. decembra. Zabranjen je i saobraćaj u Ulici Sonje Marinković u Veterniku, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Ova izmena važiće do 30. januara 2024.
 
Zabranjen je saobraćaj u Vinogradarskoj ulici u Kisaču. Ova izmena važi do 15. januara. U Ulici Boška Buhe, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara. Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića do 30. decembra. Izmenjen je saobraćaj u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta 2024.
Gde ići?
 
Koncert Mine Kovač Marković (sopran) i Dušana Markovića (klavir) održaće se u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski" sa početkom u 19 časova. 
 
Španski film "Kutija 507" biće prikazan u Kulturnoj stanici Svilara, sa početkom u 19 časova.
 
U knjižari "Bulevar Books" biće održana novosadska promocija knjige "Ćutanja sa bogom" u 19h.
 
Umetničko veče "Čehov koji to jeste" održava se u Gradskoj biblioteci . Učestvuju Gordana Đurđević Dimić, prvakinja drame SNP-a i Miodrag Petrović, prvak drame SNP-a. Autorka programa je Radojka Tmušić Stepanov. Početak je u 19 časova.
 
U Crnoj kući se u 19h prikazuje "lažni dokumentarac" "Carnage" koji prikazuje utopijsku viziju budućnosti u kojoj su svi prešli na veganstvo. 
 
Izložba crteža "Dani Baleta" novosadskog muzičara i kompozitora Zorana Bulatovića Baleta biće predstavljena u SKCNS "Fabrika" u 19 časova.
 
Balet "Krcko Oraščić" izvodi se na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta od 19h. Koreograf je Eldar Alijev, a dirigent Mikica Jevtić.
 
Predstava "Gospođa Ministarka" biće izvedena na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta u 19.30h.
 
Koncert "Ko je Ofelija?" u izvođenju Radoslave Vorgić Žuržovan i Nevene Sovtić održaće se u Kulturnoj stanici "Eđšeg", sa početkom u 20 časova, a u okviru "A Festa" Akademije Umetnosti.
 
U okviru ciklusa "Božićno-novogodišnjih" koncerata u Sinagogi nastupa Tango ansambl "Libercuatro". Početak je u 20 časova.
 
Stendap veče FIlipa Ugrenovića održava se u Gerili sa početkom u 20.30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti