Sindikat: Vlada da poštuje dogovor o zapošljavanju u RTV-u

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pozvao je da se nastavi zapošljavanje novinara i medijskih radnika koji rade na ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, odnosno na određeno vreme.
Sindikat: Vlada da poštuje dogovor o zapošljavanju u RTV-u
Foto: 021.rs
Sindikat je na to pozvao Ministarstvo informisanja i telekomunikacija (MIT) i nadležnu Komisiju Vlade Srbije.
 
"Na ovo ukazujemo zbog toga što je došlo do prekida kontinuiteta dogovorenih aktivnosti. Podsećamo da je na sastanku rukovodstva Radio televizije Vojvodine i predstavnika SINOS sa ministrom Mihailom Jovanovićem u sedištu RTV 10. novembra dogovoreno da se prva grupa naših kolega, od ukupno 150 koliko radi u nesigurnom statusu, primi do kraja ove, a ostali tokom naredne godine", navodi se u saopštenju.
Ugovore o prijemu u stalni radni odnos 8. decembra je potpisalo 13 novinara, a SINOS je tražio trostruko više.
 
"SINOS insistira da se bez odlaganja nastavi rešavanje prekarnog statusa naših kolega u RTV zašta imamo podršku Međunarodne federacije novinara (IFJ) koja prati dešavanja u medijskom prostoru Srbije", rekli su iz SINOS-a.
 
 
  • cole

    29.12.2023 06:27
    Kamo sreće da je reč o zapošljavanju "novinara". To je polupismena boranija koja je na ovaj ili onaj način došla na RTV i koja nema veze sa novinarstvom. Da ne pričamo o tome da RTV proizvodi program čija gledanost više nije ni na nivou statističke greške, a na radiju dovlače ljude pred mikrofon sa govornom manom. Bez namere da bilo koga diskriminišem, ali radio je medij koji se sluša i svaka izgovorena reč mora da bude čista i jasna. Tako da....podržavam zapošljavanje svih koji su godinama na tim nekakvim PP ugovorima, ali bilo bi sjajno kada bi bila reč o novinarima, a ne o onima koji će dolaziti na posao i primati debelu platu.
  • @Milana

    28.12.2023 23:07
    A kako da ih otpuste kad ih je tu dovela Stranka? Oni rade za Stranku, a oni što nisu u Stranci rade i umesto njih. Stranka radi šta hoće. Te gluposti o otpuštanju lezilebovića verovatno pišu oni koji nisu svesni svoje nesvesti. Probudite se, pogledajte oko sebe, ovo je autokratija, partijska država!
  • Ns

    28.12.2023 21:51
    Napisite kolike i plate zelite sve ce da plati narod!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti