Nacionalni park Fruška gora deli 10.000 badnjaka: Prepustite seču stručnim licima

JP "Nacionalni park Fruška gora" podeliće besplatno za predstojeće božićne praznike građanima više od 10.000 pripremljenih badnjaka.
Nacionalni park Fruška gora deli 10.000 badnjaka: Prepustite seču stručnim licima
Foto: 021.rs
Organizovana je podela besplatnih badnjaka u svim opštinama koje se prostiru na teritoriji Nacionalnog parka u subotu, 6. januara, u 9 časova, i to: Grad Novi Sad (ispred  Gradske kuće),  Sremski Karlovci (gradski trg), Irig (park), Sremska Mitrovica (gradski trg), Ruma (gradski trg), Inđija (centar), Beočin (preko puta autobuske stanice) i Šid (trg).
Besplatni badnjaci će se deliti i na punktovima na teritoriji Nacionalnog parka, i to: na Iriškom vencu, u informativnom centru, na Zmajevcu, na Crvenom čotu, na raskrsnici u Ležimiru, o Rohalj bazi i manastiru Đipša.
 
Za građane su zaposlena stručna lica JP "Nacionalni park Fruška gora" pripremili badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja šuma, odnosno na kojima je predviđeno redovno plansko gazdovanje šumama, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka.
Napominju da čuvarska služba preduzeća, zajedno sa policijom, u tri smene intenzivno kontroliše prostor, posebno područja gde se nalazi mladi hrast, kako bi se sprečila svaka nedozvoljena seča.
 
Iz JPNP apeluju na građane da se običaj seče badnjaka prepusti stručnim licima u skladu sa planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka i podsećamju da je s"uština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika upravo u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i svih nas prema prirodi i njenoj zaštiti".
  • Pićuka

    05.01.2024 18:36
    Heheheha stručnim licima. Lepo je nasmejati se na početku godine. Stručna lica! Ovo je vic godine. Kakve su se budale nagurale u ovu "instituciju". Ulepšali ste mi dan. Carevi.
  • Zare

    05.01.2024 15:02
    Sve to gubi smisao kada vidite kako te grane nekad zivog drveta zavrsavaju po kontejnerima ili u lomačama zajedno sa starim automobilskim gumama, dok je simbolika upaliti makar jedan listic cera u pepeljari.
  • Ognjen

    05.01.2024 11:41
    Joj kad sutra uletim sa sekirom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti