Gradska uprava: Sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu bezbedan, pratimo situaciju

Prve analize Zavoda za javno zdravlje Vojvodine ne pokazuju značajnu promenu hemijskog statusa, te je sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu bezbedan.
Gradska uprava: Sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu bezbedan, pratimo situaciju
Foto: 021.rs
Kako navode iz gradske uprave, nakon što je barža nemačkog broda koja je prevozila oko 1.000 tona veštačkog đubriva potonula kod Bačke Palanke, Grad Novi Sad je hitno preduzeo sve mere vanrednog praćenja kvaliteta dunavske vode.
"Ovim putem obaveštavamo Novosađane da JKP 'Vodovod i kanalizacija' do korisnika distribuira prerađenu podzemnu, sirovu vodu. Proces prerade podzemne vode je garancija da je sistem vodosnabdevanja u gradu bezbedan", ističe se u saopštenju grada.
Dodaju da će nadležne službe u gradu nastaviti svakodnevno da prate parametre podzemne i površinske vode "kako bi sugrađani bili bezbedni".
 
Podsećaju da su nakon nezgode nadležne službe Republike Srbije hitno reagovale na licu mesta. 
 
"Izvršeno je uzorkovanje vode uzvodno i nizvodno od mesta događaja, te pregled mesta događaja nizvodno od mesta nezgode, a od strane nadležnih nije uočeno uginuće ribe niti uočljiva fizička promena vode", dodaju iz grada.

Teme

dunav
  • Mikeli

    07.01.2024 22:24
    magacin plane kad se opaja
    Nadam se da sam u pravu, mislim da na barži nije bilo ni deset tona... kad ode na dno.. prijaviš da je bila puna ko šipak. Daj Bože da su i ovaj put krali, kao i obično.
  • Trole

    06.01.2024 22:51
    Ova tvrdnja je izuzetno preuranjena, te se može smatrati nenaučnom, već čisto političkom.
  • Plaćač poreza

    06.01.2024 19:04
    Čitav sadržaj nuklearne elektrane da se nađe u Dunavu, SNS gradska uprava bi istog momenta izdala saopštenje da je voda iz Dunava potpuno hemijski i bakteriološki ispravna za piće, kuvanje i kupanje i blago lekovita. To vam je Srbija danas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti