Kamiondžije i ove godine organizuju božićnu vožnju kroz Novi Sad

I ove godine će povodom Božića kamiondžije organizovati vožnju Novim Sadom u vozilima okićenim zastavama.
Kako su najavili, okupljanje kamiondžija je u 9 časova ispred Tempa, a pozvali su sve koji imaju kamion da im se pridruže. 
Kako kažu, ideja je da se stvori vesela atmosfera i proslavi Božić.
I prošle godine su se kolone kamiona provozale kroz gradove trubeći, a povorke su se mogle videti u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Pančevu, Vranju, Paraćinu, Kragujevcu, Surčinu, Prijepolju...
 
U nekim mestima u povorci su bili i motociklisti, traktori i jahači na konjima. U Sremu je običaj da se na sam dan Božića jašu konji kroz ulice i domaćinima gde je otvorena kapija čestita praznik. 
  • Marija

    07.01.2024 19:31
    sssssssssssssssso
    vozaci kamiona umesto da sede kod kuce sa svojom porodicom divljaju gadom i to na bozic
  • Gojko

    07.01.2024 17:19
    Ne razumem zasto televizije ne izvestavaju o ovom velicanstvenom obicaju, a ne o nekim trivijalnim stvarima poput božicne trpeze u domovima vernika, česnicama i dukatu, služenju u crkvama...kome smeta sto smo ovako jaki i organizovani, česnice su za pi...ce.
  • NS oldtajmer

    07.01.2024 13:15
    Naslov je suvisan
    Aha ... Hrišćanski je staviti hladnjak na Badnjak ...ili ... Badnjak na hladnjak .... i krstacu od 3 kile na ogledalo. Jos je Patrijarh Pavle dao objasnjenje ovih devijacija. Ovo divljacko trubljenje i blokiranje raskrsnica, kroz utihnuli grad i ljude koji su na Liturgijama je "pravi nacin" "vesele proslave" "najradosnjeg praznika" S T R A S N O

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti