Zašto su vatrogasci iz Siriga ispraznili jedinu cisternu koju imaju?

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sirig bilo je prinuđeno da isprazni cisterne iz jedinog vozila koje ima, a zato što, uprkos učešću u brojnim intervencijama, nema prostor za ovo vozilo tokom zime.

Decembar je doneo hladnije vreme i potrebu da se vozila u upotrebi vatrogasaca trajno smeste u garaže, odnosno zatvoreni prostor.

Tu opciju nije imalo društvo iz Siriga, čije vozilo stoji napolju.

Zbog neadekvatnih uslova za smeštaj kamiona tokom zime, dobrovoljni vatrogasci su bili prinuđeni da isprazne vodom napunjenu cisternu.

To je učinjeno, kako je društvo navelo na Fejsbuku, kako bi se cisterna i pumpa sačuvali od smrzavanja i oštećenja.
Ovo društvo teritorijalno pripada Opštini Temerin i, prema rečima Duška Gvozdenovića iz opštinskog vatrogasnog saveza, DVD Sirig ima prostor za opremu, ali nema garažu. Postoji obećanje opštine da će u narednom periodu obezbediti prostor, ali nije poznato gde.
 
"Mi smo već razgovarali i opština će gledati da obezbedi uslove da se smesti vozilo. Taj jedini kamion koji ovo društvo iz Siriga ima, prethodno je popravljen iz opštinskih sredstava i u dogovoru s njima. Očekujemo neki prostor, možda čak i vatrogasni dom", kaže Gvozdenović.
 
Do tada, kamion Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sirig faktički je prazan i bilo bi potrebno značajno vreme da se cisterna ponovo napuni. Na temperaturama ispod nule, uslovi za to gotovo ne postoje, što otežava učešće ovog društva u intervencijama.
Kada će ovi dobrovoljni vatrogasci dobiti prostor za svoj kamion, u Opštini Temerin ne odgovaraju već dve nedelje. 
 
Opštinski vatrogasni savez čine tri dobrovoljna društva - Sirig, Bački Jarak i Temerin.

Društvo iz Siriga ima tridesetak članova, od kojih je devetoro operativnih dobrovoljnih vatrogasaca, aktivnih na terenu.
  • pajo patak

    10.01.2024 15:04
    pitanje:
    Zašto su vatrogasci iz Siriga ispraznili jedinu cisternu koju imaju?
    Odgovor: zato što su iz сирига, opština tjemerin.
  • CISTAC

    10.01.2024 13:25
    Kao sto sam vec i pisao o nesposobnosti rukovodstva opstine Temerin na svim poljima pa i u ovom. Ove vatrogasce poznajem. Od svojih para su kupili ovo vatrogasno vozilo koje je itekako bolje i novije nego vozila koje imaju vatrogasci u Temerinu (vozila iz 60-ih godina,otprilike raritet,uvece krenu nangasenje pozara stignu ujutro na lice mesta od brzine). Opstina ima toliko praznih prostorija gde bi mogao da se smesti ovaj kamion ali te prostorije su zaposeli opstinski misevi biznismeni i za dzaba uzimaju prostor. Visak prostora ima i JKP Temerin. Garaze koje su nekad sluzile za popravke vozila im sad ne trebaju jer imaju usemljene svoje igrace za odrzavanje vozila,znaci jednu garazu uzmi,gabaritima odgovara ovom vatrogasnom vozilu i resen problem. Evo na primer servis-radionica u centru Temerina pored katolicke crkve,beskorisan prostor radionice koje vise nema a extra prostor i lokacija za vatrogasno vozilo. Znaci,sve je stvar do rukovodstva koje nema pojma sta radi i gde bije vec su samo primachi plate i godisnjih odmora...
  • VVV

    10.01.2024 12:46
    @Jakobsfield
    Kako u srbiji da rasporede hidrante kad oni nemaju ni ulice, nego su kuće razbacane kojekude?
    A ako kojim slučajem i naprave ulicu, ona je široka 4m. Nema mesta za cev.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti