Povećan broj intervencija zbog padova na ulicama u Novom Sadu

U Urgentnom centru u Novom Sadu u protekla 24 sata bilo je oko stotinu intervencija zbog povreda zadobijenih nakon okliznuća na ledu i snegu.
Povećan broj intervencija zbog padova na ulicama u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U najvećem broju radi se o prelomima kostiju, uganućima i istegnućima, te sličnim povredama. 
Broj ovakvih povreda znatno se povećao u odnosu na period kada na ulicama nema leda i snega.
Među povređenima ima i starijih i mladih osoba. Starijima se savetuje da ukoliko imaju potrebu da izlaze na ulicu budu obazrivi, jer njihove povrede mogu da budu teže.
 
Osim povreda usled padova, u Urgentnom centru navode da imaju i intervencije u kojima su pacijenti povređeni u saobraćajnim nezgodama, koje su se dogodile zbog klizavog kolovoza.
 
U Hitnoj pomoći su za 021.rs rekli da nisu imali povećan broj izlaza na teren zbog preloma i povreda nakon okliznuća na ulici. 
  • @Limanacc

    11.01.2024 16:40
    Potpuno podržavam mišljenje da su upravnici zgrada odgovorni. Ranije sam čistio sneg ispred svoje zgrade ali su me stigle godine. Upravnik se "potrudio" pa ostavio u hodniku lopate i so. Šta sad? Da zvonim od vrata do vrata i molim mladje komšije, odnosno da organizujem čišćenje po cenu da se sa nekim svadjam?
  • Lili

    11.01.2024 15:05
    Kod nas na selu, svako počistio ispred svoje kuće - domaćinski. Mi smo tako vaspitani...
  • @pa

    11.01.2024 14:43
    Pa ne mogu ja čistiti ispred škole. Valjda se zna da svako treba da sredi ispred svog. Bar sam ja tako vaspitana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti