Gradonačelnik Novog Sada čestitao julijansku Novu godinu: Da 7532. bude puna dobrog raspoloženja

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić čestitao je sugrađanima Novu godinu koja se obeležava prema julijanskom kalendaru.
Gradonačelnik Novog Sada čestitao julijansku Novu godinu: Da 7532. bude puna dobrog raspoloženja
Foto: 021.rs
"Naš grad je mesto susreta različitih naroda, kao i običaja koji se vekovima baštine na ovim prostorima, što je iznedrilo i dva računanja vremena, dva kalendara, dve proslave Nove godine. Čini se da su obe podjednako prihvaćene i slavljene", naveo je Đurić.
Ocenjuje da je "tome u poslednje vreme svakako doprinela i manifestacija 'Doček' koja se u našem gradu organizuje po sedmi put na više lokacija obojenih, za tu priliku, raznim muzičkim žanrovima". 
 
"Dragi Novosađani, želim da vas dobro zdravlje, mir i sreća prate u novoj godini koju proslavljamo prema julijanskom kalendaru i da vaši dani u narednoj 7532. godini budu ispunjeni dobrim raspoloženjem", navodi gradonačelnik. 
 
On je poručio da "ostavljajući staru godinu iza nas, istovremeno pravimo mesta za neke nove ideje i napredak, uvek u duhu multikulturalnosti i multikonfesionalnosti našeg Novog Sada".
  • Krca

    26.01.2024 07:25
    Naša 7532
    Istina je 7532 stiže u Aprilu po starom srBskom kalendaru to je naša zaostavština i treba svi da se ponosimo najstarijim poznatim kalendarom po kome je i patrijarh Pavle datirao vreme a takođe na srednjovekovnim tvrđavama i spomenicima je uklesan datum po starom srBskom kalendaru.
  • zzz

    14.01.2024 20:34
    Srpska posla
    Pošto nemamo važnijih problema treba da se organizuje javna rasprava i referendum u vezi Nove godine.
  • xqt

    14.01.2024 20:08
    Ekspert zna
    Što ne pitate sveznajućeg šta on misli? Neko mora da presudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti