LSV: Pucanje na Badnji dan i paljenje lomača je bahato i primitivno iživljavanje, Novi Sad zna bolje

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani kritikovala je "neodgovorne pojedince koji su proteklih dana, a naročito na Badnji dan, palili lomače i pucali iz vatrenog oružja".
LSV: Pucanje na Badnji dan i paljenje lomača je bahato i primitivno iživljavanje, Novi Sad zna bolje
Foto: 021.rs

Predsednica novosadskog odbora te stranke Maja Mrnuštik ocenila je da "to nije u skladu sa novosadskom multikulturalnošću".

"Na praznike koji bi trebalo da simbolizuju mir, ljubav i toleranciju mi svedočimo ne slavlju, nego bahatom i primitivnom iživljavanju u vidu lomača, baklji, topovskih udara, pucanja iz vatrenog oružja, nesnosne muzike, lansiranju buradi sa karbitom i ostalim nakaradnostima kojima grupica neodgovornih ljudi pokušava da demonstrira silu i teroriše Novi Sad i Novosađane", izjavila je Maja Mrnuštik.

Dodala je da je "Novi Sad vekovima negovao različite kulture, nacije, religije i običaje i ne pamti ovo što nam se dešava u poslednjih nekoliko godina".
 
"To nije novosadski niti sme da bude. Novi Sad mora da ostane grad po meri čoveka i samo svi zajedno možemo da ga učinimo pristojnim i lepim za život. Novi Sad je naša kuća. Ne dozvolimo da se ovakve stvari ponavljaju. Novi Sad pamti bolje, Novi Sad zna bolje i Novi Sad mora bolje", kazala je Maja Mrnuštik.
 
Ona je deo video izjave upućene medijima snimila na zgarištu jedne od mnogobrojnih "lomača" u kojima je bilo naloženo više kubnih metara drva i koje su bile visoke po nekoliko metara. 

Komentari 33

  • /

    14.01.2024 22:50
    /
    zamislite pakao koji bi se desio prelazenjem srbije u milankovicev kalendar.
    palili bi jelke, unistavali ukrase zbog fasistickog nametanja obicaja. pa jos pucanje.

    setite se sta rade tokom dana zaljubljenih i svih svetih.
    ovo bi bilo soviniziranje na kvadrat
  • Le Kler

    14.01.2024 22:42
    Da
    Iz godine u godinu sve gore divljaštvo..ne može se u miru dočekati Božić zbog iživljavanja seljačina i zvuka petardi,topovskih udara, pištolja i letećih buradi!!! Svaka čast za zapažanje potpuno se slažem!!
  • Ha

    14.01.2024 22:06
    Podbarkinja
    Novi Sad je bio kulturan i miran grad, zna se i kad je postao primitivan i divlji. Nadam se da ce se narod kultivisati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti