Plivanje za časni krst danas u Sremskoj Kamenici, ali i drugim mestima u Vojvodini

Bogojavljensko plivanje za časni krst održaće se danas, 19. januara u Sremskoj Kamenici.
Plivanje za časni krst danas u Sremskoj Kamenici, ali i drugim mestima u Vojvodini
Foto: 021.rs
Ovom događaju prethodiće liturgija koja će se održati u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, sa početkom u 9.30 časova.
Iz Gradske kuće je najavljeno da će liturgiji prisustvovati gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Okupljanje učesnika plivanja za krst je u 11.45 kod stadiona "Fruškogorac" pored Dunava, a plivanje će početi u podne.
 
Inače, za časni krst će se plivati i u drugim mestima. Najavljeno je da će ovaj događaj biti organizovan i u Beočinu, Zrenjaninu, Inđiji, Žablju, Vajskoj, Rumi, Crepaji, Starim Banovcima, Somboru, Apatinu, Jarkovcu, Žitištu, Pančevu, Beloj Crkvi i drugim mestima u Vojvodini, ali i širom Srbije.
  • Ustav

    19.01.2024 21:33
    @S.
    Vaš problem odnosno upravo to neshvatanje se ogleda u tome što "odvojenost" odnosno odsustvo obavezne državne religije izjednačavate sa potpunom zabranom prisustva nekog državnog zvaničnika u nečemu što je povezano sa nekom, što ne samo da nije tačno već je i dodatno u dijametralnoj suprotnosti sa Zakonom koji ovu oblast uređuje. To što je nešto teško shvatiti ne znači da nije tako, samo kada biste za početak naučili da poslušate sopstvene savete pre nego pređete na interpretaciju Ustava.
  • S.

    19.01.2024 16:53
    @Ustav,
    Ustav se ne bavi detaljima. Lepo kaze da su drzava i religija odvojene. Samim tim, drzavne institucije nemaju sta da traze u relilgijskim obredima.
    Jasno je meni da je to ljudima tesko da shvate kao i da uvide sta je tu pogresno ali to sto je nesto tesko shvatiti ne znaci da nije tako.
  • @Јованка

    19.01.2024 16:12
    "Časne sestre" bi možda i plivale kad bi ih bilo u pravoslavnoj crkvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti