Apel Novosađanima: Zaključavajte svoje automobile!

Novosađani sve učestalije ne zaključavaju svoje automobile, čime se izlažu riziku da im vozilo bude ukradeno.
Apel Novosađanima: Zaključavajte svoje automobile!
Foto: Pixabay
U poslednje vreme zabeležene su krađe automobila na Telepu, Klisi, Novom naselju, a lopovima je posao olakšan time što su slobodno ušli u vozila. 
 
Na ove načine građani se dovode u nepotrebni rizik da im vozilo bude ukradeno. Nakon što krađu prijave policiji, ishod je neretko taj da se vozilo pronađe napušteno i oštećeno.

Tako su u poslednja dva slučaja krađe vozila pronađena demolirana u atarima.
Novosađani sve češće ne zaključavaju svoje automobile ili namerno ostavljaju ključeve u vozilu, odnosno u kaseti, pored menjača ili u vratima automobila.
 
Osim toga, dešava se i da zaborave da zaključaju vozilo ili pak ostave spuštenim neki od prozora.
Svakodnevno se mogu videti automobili u desnoj traci i upaljena "sva četiri". Izgovor je to da se izađe po hranu, do bankomata, da "samo skoknu" do radnje. Neretko, motor ostave upaljenim.
 
U novosadskoj policiji apeluju na Novosađane da zaključavaju svoja vozila i da, prilikom napuštanja parkinga, provere da li su sva vrata zatvorena. 
 
Takođe, savetuju građane da ne ostavljaju ključeve u vozilu, kao i da ne ostavljaju upaljene motore kada napuštaju automobile. 
  • Srba

    23.01.2024 20:45
    Zakon
    Nema tu šta da se apeluje. Zakon je jasan:
    Član 68

    Vozač koji ostavlja vozilo na putu, pre nego što napusti vozilo, dužan je da preduzme sve potrebne mere kojim se sprečava da se vozilo samo pokrene sa mesta na kome je zaustavljeno, odnosno parkirano kao i da preduzme sve potrebne mere da obezbedi vozilo od neovlašćene upotrebe.
  • Srećko

    23.01.2024 18:00
    hm da
    Samo čekam kada će policija da uputi apel da ne izlazimo napolje kada padne noć
  • Dejan

    23.01.2024 16:21
    1. Policija da lovi kriminalce umesto da soli pamet
    2. Ljudi koji ostave auto otključan bez nadzora, pa im onda ukradu taj auto, plaćaju porez na budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti