FOTO, VIDEO: Urušava se kuća u Skerlićevoj, žena evakuisana

Jedna žena je evakuisana sinoć zbog urušavanja kuće u Skerlićevoj 21. Danas je, po nalogu gradskih službi, objekat obezbeđen.
FOTO, VIDEO: Urušava se kuća u Skerlićevoj, žena evakuisana
Foto: 021.rs
Prema saznanjima 021.rs, žena koja je bila u objektu je sama izašla, a na lice mesta su izašli policija i druge gradske službe.
 
Gradska inspekcija je tokom prepodneva ogradila ovaj deo Skerlićeve ulice, dok su radnici koji su angažovani na rekonstrukciji vodovodne mreže uradili ojačavanje i obezbeđenje kuće od daljeg urušavanja. 
Za 021.rs je potvrđeno da su nadležni iz gradske uprave, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i drugih službi obišli Skerlićevu i da se preduzimaju neophodne radnje kako bi se obezbedilo da ne dođe do daljeg urušavanja.
 
 
Za ovu kuću, koja je sagrađena 1907. godine, od ranije je poznato da ima oštećenja, zbog čega je neophodna obnova. Ova kuća, kao i ostale u ovoj ulici, nalaze se u zoni zaštite starog centra i Almaškog kraja.
Dosadašnjim ispitivanjem je utvrđeno da radovi koji su izvođeni u ovoj ulici nisu uticali na urušavanje, i da je problem nepostojanje temelja. 
 
 
Nadležni su za 021.rs naveli da se ova kuća nalazi među objektima čija je obnova planirana u okviru projekta obnove starih zdanja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, centra Novog Sada i Almaškog kraja.
Da bi došlo do obnove najpre je potrebno da se završe radovi na komunalnom opremanju, potom da se uradi projekat obnove. U međuvremenu, biće obavljeno neophodni poslovi na obezbeđenju kuće od daljeg urušavanja. 
  • ex chapman

    27.01.2024 09:55
    haha
    uspeli su. sad koncano mogu da zavrse te "radove" koji traju vec 2 godine koliko cujem. mada mozda treba da padne I neka kuca u Zlatne grade pa je tek onda gotovo? tako se u NS stiti "kulturna bastina"
    srecom ja sam moju kucu u tom "Almaskom kraju" prodaja.
  • Dragan

    25.01.2024 10:15
    @Anyway…
    Kada budeš nekada ziveo u udzericama od Trske pod zastitom onda komentarisi! Ništa nemozes druže niti rušiti dok je ulaganje besmisleno! Vlaga grejanje na Struju Drva i nikada ugrejan a računi astronomski! Kanalizacije skoro da nije bilo dok sepricke jame izlivaju od fekalija! Ispod svakog dostojanstva smo živeli i deca su nam uvek bila prehladjena na svojoj imovini jer ovi iz zaštite ih bas bilo briga samo su branili bilo kakvu promenu. Ponudili smo gradu otkup ali dobijali smo za jedan stan od 30 35 m2 da kupimo. Doso Investitor večno mu hvala i spasio nas sve od bede i teškog života te sada živimo život dostojan čoveka na istom mestu! Oćeš spomenike da očuvaš onda ćeš i da platiš po realnoj ceni pa radi šta oćeš sa njima jer džaba nema ni u wc! Ajde bre svi sjasite više sa tim glupostima jer to vreme je prošlost i sve staru sravniti ili sto rekoh otkupite i živote…pobegli bi za dva dana!
  • Branka

    25.01.2024 09:32
    Bahato i nestručno
    Naravno da će se kuća urušiti kada su joj potkopani temelji, što se jasno vidi i na fotografiji. Inače je ova kuća jedna od najlepših u Skerlićevoj ulici iako je bila spolja zapuštena. Očigledno je neko bacio oko na kuću i rešio da napravi "lepšu i stariju". Strašno je šta se u ovom gradu radu. Postali smo "treći svet" u svakom smislu. Oštetili sli su i zgradu Banovine i Tanurdžićevu palatu zbog kopanja podzemnih garaža od kojih će novac ubirati njihove fantomske firme iz Austrije. I ne misli tu da stanu. A mi ćemo da ćutimo dok i naša kuća ne dođe na red da je unište...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti