Za kapitalne projekte u Vojvodini izdvojeno 2,6 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas četiri nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u različitim oblastima.
Za kapitalne projekte u Vojvodini izdvojeno 2,6 milijardi dinara
Foto: 021.rs
U pitanju su oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta, za šta je obezbeđeno ukupno 2,6 milijardi dinara.
 
"Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 792 miliona dinara", navodi se u saopštenju Uprave.
Precizirano je da se sredstva odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze.
 
Lokalne samouprave mogu da računaju na 761 milion dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.
Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na ovogodišnjem javnom konkursu za vodosnabdevanje i zaštitu voda obezbeđeno je 955 miliona dinara.
 
Kako je precizirano, ta sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za vodosnabdevanje i pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.
 
Projektima u oblasti sporta namenjeno je 100 miliona dinara, a svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 31. januara 2024. godine.
  • savche

    24.01.2024 19:37
    Samo jedan
    Postoji samo jedan kapitalni projekat u glavi svakog našeg političara:
    Projekat vlastitog bogaćenja.
    Rezultat je uništenje svega našega.
  • Maroder

    24.01.2024 17:57
    Dajte vi nama nase novce nazad i to ne sve, nego ko nekad 35-40% od onoga sto nasim trudom zaradimo i to posle poreza..Pa cete da vidite sta znaci rec kapitalni projekat..Al znam da necete..mnogima bi doslo iz dupeta u glavu i videli bi sta Vojvodina moze da bude..sto je neoprostiv greh....j...o vas Expo 2027.. prvo vodu cistu dajte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti