Napreduju radovi na gradnji dečijih igrališta na Adicama, Sajlovu i u Petrovaradinu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije saopštila je da napreduju radovi na gradnji tri dečija igrališta na Adicama, Sajlovu i u Petrovaradinu.

Reč je o rekonstrukciji dva postojeća, ali devastirana igrališta. Igrališta se nalaze u Dragomira Bojanića Gidre i na uglu Branka Ćopića i Mladena Stojanovića na Adicama. 

Novo igralište se gradi u Branislava Bukurova u Petrovaradinu. 

Radovi su vredni više od 22,7 miliona dinara, a posao izvode firme "Eco-pro" iz Gajdobre i "Mil-gradnja-1991" iz Beočina.
UGZI navodi da su na Sajlovu i Adicama u prethodnim danima obavljeni radovi u okviru pripreme podloge, izlivanjem betonskog sloja, preko kojeg će biti postavljena podloga od tartana, dok je na lokaciji u Petrovaradinu u toku obeležavanje terena.
 
Postavljanje podloge od tartana i rekvizita na sva tri igrališta, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, planirano je za prvu polovinu februara.
 
 
Igrališta će sadržati nekoliko rekvizita - multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdom, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice, krivu metalnu klackalicu, drvenu klackalicu i penjalicu u obliku piramide.

Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).
 
Rok za završetak radova je kraj februara.
  • Samo

    27.01.2024 09:46
    Pravite
    Igrališta za "decu" koja se ne igraju ,jer ne znaju nego prave haos preko dana,a uveče se tu skupljaju narkomani i kriminalci.Bolje da se ta sredstva ulažu u zdravstvo.
  • riki

    26.01.2024 12:01
    jezivo je
    Al napredni đavoli peru lovu, turbo.....
  • usput

    26.01.2024 11:45
    komentar
    Nije tema ali se nadam da će neko sa 021 pročitati i dati nam informaciju kada ćemo mi na Adicama dobiti račune za utrišenu el. energiju u Decembru 2023 godine.Unapred hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti