FOTO Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice: Završeno 74 odsto radova

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice napreduje brzo, već je urađeno 74 odsto radova i pruga će biti završena do kraja ove godine.
To je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova. Naveo je i da je do sada postavljeno oko 55 odsto šina, što je više od 150 kilometara od ukupno 280 kilometara šina koje će biti postavljene, budući da se postavljaju dva koloseka.
"Sa sigurnošću možemo reći da će čitav posao biti urađen do kraja ove godine", istakao je Vesić koji se zajedno sa svojim saradnicima provozao delom brze pruge Novi Sad - Subotica, čija će ukupna dužina biti 108 kilometara.
Ministar je rekao da je nakon izgradnje potrebno dva do tri meseca za testiranje pruge i da bi vozovi njome mogli da saobraćaju već u martu sledeće godine, te da će se od Beograda do Subotice brzim vozom stizati za sat i deset minuta.
 
  • Pakica

    31.01.2024 06:55
    Pitajte nadzor, iskreno ce vam ljudi reci ...
  • 69

    28.01.2024 20:44
    ovi isti "strucnjaci" su uradili peljesacki most, koji je napukao odmah nakon otvarenja..samo kazem.a tek nasi za bazen ili cak a.stanicu sto su radili.kao i stanicu u bgd kao i bgd pod vodom
  • skep

    28.01.2024 18:39
    Kod Malog Iđoša su srušili tek izgrađeni nadvožnjak jer je napukao. Jel kvalitet i ostale gradnje na istom nivou?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.