FOTO: Miškovićeva kompanija gradiće veliki kompleks u Novom Sadu

Kompanija "Delta Real Estate", čiji je stvarni vlasnik Miroslav Mišković, planira izgradnju poslovne zgrade nedaleko od kanala Dunav-Tisa-Dunav, kod Kaćkog mosta.
Kako saznaje 021.rs, ova kompanija je dobila lokacijsku dozvolu za poslovnu zgradu veću od 46.000 kvadratnih metara. 
 
Ovaj projekat je nazvan "Delta Iron".
Zemljište je u Miškovićevom vlasništvu već duži niz godina, a kompanija "Delta Real Estate" je projekat najavila pre nekoliko meseci.
 
Prilikom prošlogodišnjeg predstavljanja planova, kompanija je predstavila i arhitektonski projekat. Kompleks karakteriše moderna arhitektura koja podseća na peglu.
Navedeno je da će poslovni kompleks imati 40.000 kvadrata modernog kancelarijskog prostora, koji, kako su rekli, nedostaje Novom Sadu. 
 
 
Prema podacima iz lokacijske dozvole,u koju je 021.rs imao uvid, planirana je izgradnja poslovne zgrade sa prizemljem i četiri sprata, bruto razvijene građevinske površine od 46.006,56 kvadratnih metara, uz dodatak podzemnog instalacionog bloka sa trafostanicom, dizel agregatom i sprinkler opremom.
 
 
Predviđeno je i da bude 594 parking mesta.
 
Idejni i arhitektonski projekat izradila je projektantska kuća "Beging" iz Beograda. 
Prema katastru, ovaj prostor u Tekelijinoj BB ima površinu od 28.251 kvadratnih metara, a tu se ranije nalazila hladnjača "Centroslavije".
 
Prema uslovima iz gradskih urbanističkih planova, "Delta Real Estate" bi moglo brzo da dobije i građevinsku dozvolu.
 
Na ovoj lokaciji dozvoljena je gradnja poslovnih sadržaja visine do dva sprata sa uvučenim trećim spratom. Takođe, administrativni objekti mogu imati veću spratnost sa ograničenjem visine do 30 metara, što je u skladu sa njihovim projektom objekta od četiri sprata.
  • jason

    03.02.2024 17:35
    @zorans mislis peglagon
  • Komšija

    02.02.2024 10:54
    Jedino ako nam se javljaš s početka 2020-te, kad je IT poslednji put 'kuburio s poslovnim prostorom'.
  • Z

    02.02.2024 09:16
    Nemojte samo zelenilo da ostavite, molim vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti