Novosađani, našoj sugrađanki je potrebna naša pomoć: Nikolina treba da ide na transplantaciju jetre

Novosađanki Nikolini Kalinić (37) potrebna je pomoć kako bi mogla da ide na operaciju transplantacije jetre u inostranstvu.
Njoj je krajem 2023. godine postavljena dijagnoza ciroze jetre.
 
U septembru 2023. godine Nikolina je hospitalizovana usled tegobe u vidu žute prebojenosti kože, vrtoglavice i osećaja malaksalosti. Povremeno je dolazilo i do pojave modrica po nogama.
Uočen je poremećaj izgleda jetre. Zbog težine opšteg stanja i bolesti jetre u odsustvu definitivne dijagnoze Nikolina je pripremljena za transplantaciju jetre i stavljena na listu čekanja.
 
U novembru 2023. godine u toku hospitalizacije u Covid odeljenju klinike za infektivne bolesti dolazi do pada broja leukocita sa progresijom do agranulocitoze kada je došlo do razvoja neutropenije i prema odluci konzilijuma urađena je invazivna hematološka dijagnostika. 
Pristigao PH nalaz potvrdio je dijagnozu ciroze jetre.
 
"Kako bi Nikolina nastavila sa uobičajenim životom i ozdravila potrebno je da što pre ode na transplantaciju jetre na klinici u inostranstvu, a s obzirom da su troškovi lečenja visoki, potrebna joj je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija", navodi se na sajtu Budi human.
 
Sredstva su joj potrebna za transplantaciju jetre, putne troškove i troškove smeštaja tokom lečenja.
 
Nikolini možete da pomognete uplatom na dinarski račun: 160-6000001811450-27, na devizni račun: 160-6000001812483-32, IBAN: RS35160600000181248332 i SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti