Izdvojena sredstva za održavanje elektronskih ekrana na autobuskim stajalištima

Novi Sad će u 2024. godini za održavanje 20 elektronskih ekrana na autobuskim stajalištima izdvojiti 17,9 miliona dinara.
Izdvojena sredstva za održavanje elektronskih ekrana na autobuskim stajalištima
Foto: 021.rs
Kako se navodi u odluci Gradskog veća, radi se o ekranima koji se uglavnom nalaze na stajalištima duž Bulevara oslobođenja, Mihajla Pupina i nekoliko okolnih ulica.
 
Ovi elektronski displeji prikazuju različite informacije o javnom prevozu u Novom Sadu, kao što su informacije o redu vožnje, narednim polascima, kao i mapu kretanja autobusa. 

Kako se navodi u odluci, u koju je 021.rs imao uvid, deo od 5,9 miliona dinara je prenet iz prošle godine na osnovu već postojećeg ugovora o održavanju ekrana, dok je 12 miliona dinara predviđeno za troškove u ovoj godini i oni će se trošiti nakon javne nabavke.

Napomenimo da je Novi Sad za održavanje ekrana plaćao od kraja 2022. godine kada su postavljeni ekrani. U toj godini je za prvih nekoliko meseci za održavanje 20 ekrana izdvojeno 5,9 miliona dinara, dok je u 2023. godini potpisan ugovor u vrednosti od 11,8 miliona dinara, ali kako se vidi do kraja nije sve utrošeno i deo se prenosi u ovu godinu.
 
Poslove o održavanju ekrana je potpisala firma "Maxim & Co" koja se već decenijama bavi održavanjem autobuskih stajališta.
  • Zoran

    02.02.2024 15:08
    Milionče
    Skoro milion dinara po jednom displeju, i to samo za održavanje, pa to je umetnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti