FOTO: Limanski park danas i sutra dobija nove sadnice drveća

Limanski park biće bogatiji za 205 novih stabala, najavilo je Gradsko zelenilo.
Kako je saopštilo ovo preduzeće, danas i sutra (petak) biće posađeno 31 novo drvo. 
"Danas je posađeno 16 sadnica: tri zelkove, tri sofore, jedna parocija, devet hrastova. Sutra se nastavlja sadnja sa još 15 stabala i to dva javora, tri likvidambra, tri zelkove, sedam hrastova. A u novembru i decembru, sa volonterima i predstavnicima društveno-odgovornih kompanija posađeno je 174 sadnica više vrsta drveća", kažu u Zelenilu.
Podsećaju da je pre dva dana nastavljena sadnja novog drveća na Limanu, o čemu više OVDE.
 
Dodaju da se sadnja drveća nastavlja tokom februara i marta u svim delovima grada. Iz Gradskog zelenila napominju da se prilikom sadnje drveća u svakoj sadnoj jami koristi kompost koji je proizveden u kompostilištu Gradskog zelenila.
 
  • Voja

    04.02.2024 10:09
    Park
    Limanski park ima manje stabala nego neke ulice u gradu.Desetkovali su jedan park i sada uporno sade mladice bez razumnog plana i sa minimalnim rezultatom.Od toga što sade ne preživi 5%.
  • Silvana

    02.02.2024 08:22
    parkovi
    Kad ovo završite, ne zaboravite i ostale gradske parkove. U Futoškom ima mesta jako puno za nova stabla.
  • Priroda

    01.02.2024 17:36
    Liman
    Bravo za sadnju, ali zašto kada već dođete ne oslobodite velika stabla od bršljana koji ih guši? Nije dovoljno samo da se sadi već mora da se postojeće drvece održava, to je biologija iz 5. Razreda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti