FOTO, VIDEO: Dodelom Februarske nagrade Borislavi Perić Ranković obeležen Dan Grada

Svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu i dodelom Februarske nagrade Borislavi Perić-Ranković, svečano je obeležen Dan Grada, 1. februar.
FOTO, VIDEO: Dodelom Februarske nagrade Borislavi Perić Ranković obeležen Dan Grada
Foto: 021.rs
Zvanična proslava Dana grada počela je prijemom zvaničnih delegacija gradova pobratima u Gradskoj kući, a potom je tradicionalno organizovana svečanost u Srpskom narodnom pozorištu.
 
Ono što je bilo primetno u odnosu na dosadašnje obeležavanje dobijanja statusa slobodnog grada, jeste to da je program osavremenjen i da je svečana akademija podrazumevala multimedijalnu predstavu s muzikom, plesačima, nastupom hora i muzičara, i video prezentacijom.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, izrazio je zadovoljstvo brojem delegacija koje su došle na obeležavanje Dana grada, kao i celokupnim programom. 
 
"Imaćemo jednu lepu uvertiru o tome kako je Grad nastao 1. februara 1748. godine i kako je dobio status slobodnog kraljevskog grada, ali i kako smo mi, od grada koji su nam preci ostavili, napravili pobednički grad, grad mogućnosti, šampiona i heroja. Sledi nam i dodela novosadske Golubice i priznanja Februarske nagrade za našu paraolimpijku i stonoteniserku Borislavu. Duboki naklon njoj, ženi koja je osvojila brojne svetske i olimpijske medalje. Novosađanima želim srećan rođendan i želim im da naredna četiri dana uživaju u svim programima koje smo im organizovali u gradu", naveo je gradonačelnik.
Dobitnica najvišeg gradskog priznanja za 2023. godinu izjavila je da je ovo kruna njene karijere i svega što je postigla do sada.
 
 
"Zahvalna sam svim gradonačelnicima, kako gospodinu Đuriću, tako i gospodinu Vučeviću i ostalima, jer su prepoznali sport sa invaliditetom kao sport u koji vredi ulagati. Uvek kada smo se vraćali sa takmičenja, dočekivali su nas sa ponosom i veličali naše uspehe. Hvala im na tome, i ja u ime svih osoba sa invaliditetom koje su i sportisti se zahvaljujem, ali i u svoje lično ime, i nadam se da ćemo u budućnosti to i opravdati", rekla je Borislava Perić-Ranković.
 
 
Dobitnica Februarske nagrade se stonotenisom bavi od 2001. godine, a 2004. godine je počela da osvaja medalje. 
Učestvovala je čak četiri puta na Paraolimpijskim igrama: u Pekingu 2008. godine osvojila je srebro, 2012. u Londonu srebro, u Rio de Žaneiru 2016. godine zlato pojedinačno i srebrnu medalju ekipno, a u Tokiju 2021. godine bronzanu medalju ekipno.
 
Dobitnica je i više drugih prestižnih priznanja, a proglašena je za najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu 2015. godine, na ceremoniji u Lisabonu.
  • Stanko

    02.02.2024 23:07
    Od kako je Ćaćić dobio Oktobarsku, sve nagrade su izgubile vrednost i smisao.
  • Jovan

    01.02.2024 23:09
    Pa ajd
    A što mora da se bavi i politikom?
  • Novosadjanin

    01.02.2024 19:56
    @Novonasadjen
    Jel imas makar malo stida i sramote. Ali sta drugo ocekivati od vas iz opozicije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti