Investitor prevarant bi mogao da se izvuče?

Investitor Sava Babić, koji se sumnjiči za prevaru i duplu prodaju stanova, zaključivao je ugovore sa klauzulama koje bi mogle da mu omoguće da se izvuče iz dobrog dela krivičnih prijava.
Investitor Sava Babić, koji se sumnjiči za prevaru i duplu prodaju stanova, zaključivao je ugovore sa klauzulama koje bi mogle da mu omoguće da se izvuče iz dobrog dela krivičnih prijava koje su protiv njega podneli nezadovoljni kupci.

Kako za Radio 021 kaže inspektorka za privredni kriminal Tatjana Ristić, Babić je u ugovore često stavljao paragraf koji ga obavezuje da stanove izgradi tek nakon dobijanja građevinske dozvole, koju po pravilu nije dobijao.

"U ugovorima gde je Sava Babić naveden kao investitor, često se javlja klauzula da je rok izgradnje godinu dana nakon dobijanja građevinske dozvole. Prevareni ljudi obično nisu detaljno čitali ugovore, pa su potpisivali i papire sa tim dodatkom, a dobar deo tih objekata nikad nije dobio građevinsku dozvolu", kaže Ristićeva.

Babić se tereti za krivična dela prevare, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, koji bi mogli da ga zadrže iza rešetaka u trajanju od 3 do 10 godina. Ovaj investitor je uhapšen u novembru, iako je imao više desetina krivičnih prijava. Ristićeva navodi da su prijave protiv Babića sporadično stizale od 2008, ali je istraga intenzivirana tek u septembru ove godine kada su prijave protiv ovog investitora počele da pljušte. "Kada su građani počeli masovno da dolaze u policiju i da podnose krivične prijave protiv Save Babića, tada smo slučaj intenzivirali i njemu je dva meseca nakon što smo koleginica i ja preuzele slučaj određen pritvor", navodi ova inspektorka.

Kako 021 saznaje, prijave protiv ovog investitora i dalje pristižu, a u policiji veruju da će ih biti još više. Prema navodima optužnice u vreme kada mu je određena mera zadržavanja, imao je 47 krivičnih prijava, a za nešto više od mesec dana stiglo je devet novih. Policija trenutno istražuje prevare u ulicama Miše Dimitrijevića, Andraša Polgara, Danila Kiša i Doža Đerđa, kao i placeva u Veterniku, ali je moguće da se prevare na drugim lokacijama povežu sa ovim investitorom. (M.Sovilj)

miodrag@021.rs

  • prevarena

    19.01.2012 09:19
    prevara
    Volim ovu zemlju ali ne ovu DRŽAVU.Sramota kakvo nam je pravosuđe i kako se oni koji su bili u pritvoreni sada šetaju ulicama,a koliko je nas prevarenih!!!
  • mito / korupcija

    16.01.2012 11:11
    ko uzima pare?
    što se svi prave ludi i grbavi kad iz pritvora izlaze oni koji plate " a kome to se ne zna " na primer u aprilu su uhapšeni veći broj investitora i to Franko Juraj, Tatomir Dubravko, Mušicki Dragan, Dragan Lakić i Panzalović Radojica. Kako je moguće da su svi pušteni iz pritvora sem Panzalovića koji je u Novom Sadu od 1997 izgradio 8 zgrada i uselio 400 stanova, a ostali ništa- sramota. Zašto i on nije pušten? Izgleda da ima lošeg advokata- po službenoj dužnosti!
  • @Pravnik

    10.01.2012 09:57
    To što vi tvrdite jeste tačno, ali je tačno i to da su iz Tužilaštva stizale intervencije da se Babić ne hapsi! Čiji je zadatak da pročešlja Tužilaštvo? Na ovom slučaju videćemo da li policija ima m... da uhapsi visokog funkcionera pravosuđa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti