Novosađani, danas poslednji dan za plaćanje prve rate poreza na imovinu: Počinje da se računa kamata

Rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu za 2024. godinu ističe danas, 14. februara.
Novosađani, danas poslednji dan za plaćanje prve rate poreza na imovinu: Počinje da se računa kamata
Foto: Pixabay
Poreska rešenja još nisu dostavljena na adrese građana, pa prvu ratu treba platiti u iznosu poslednje rate za 2023. godinu.
 
Kamata za kašnjenje iznosi 16,5 odsto.
Stanje na računu poreza na imovinu građani mogu dobiti na sledećim lokacijama:
 
- info pult Gradske poreske uprave u TC "Promenada", a radno vreme je od 12 do 20 časova;
 
- šalter sala Gradske poreske uprave u Ulici Vojvođanskih brigada 24-26, radno vreme od 8 do 14 časova;
 
- šalter mesto Gradske poreske uprave u prostorijama Informatike na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, radno vreme od 8 do 14 časova;
Takođe, ova informacija se može dobiti upitom na adresu gpu@novisad.rs i putem naloga na portalu eUprava.
 
Inače, ovaj porez se plaća kvartalno, oko 15. u mesecu.
 
Porez u Novom Sadu za 2024. nije se menjao u odnosu na prošlu godinu.
  • Mirka

    14.02.2024 13:35
    Koji je to bezobrazluk.Ti poreznici nista ne rade samo tesu rate i sede u toplim kancelarijama.Sta je tesko poslati koverat ko koliko placa.Mi cemo da lupamo cifre svako ce da uplati vise jer su najavili poskupljenje..Ja im nista ne bi platila ali oni to i hoce...protuve
  • Dembelija

    14.02.2024 10:15
    Ja sam juce proveravala stanje preko eUprave i nema uopste zaduzenja za ovu ratu.Necu da se igram sa time da im padne na pamet da npr. promene ziro racun,poziv na broj sto je umelo da im desi.Ne znam sta je problem da to rese do kraja prethodne godine i posalju na pocetku godine obracune poreza svima.Sramota,treba jos da radimo njihov posao.Znaju "papirni" obracuni da kasne do maja,juna a nekada i jula!Pa nema nas vise od Kineza?!
  • Svetolik Popadić

    14.02.2024 09:26
    Sve je tu jasno kao dan,uvek se bune neplatiše,samo treba čitati rešenje...uplatiti prvi kvartal isti iznos kao zadnji prošle godine...poziv na broj uvek isti od poreskog obaveznika,broj računa uvek isti...ja to radim ovako uplatim više pa skidaju svaki kvartal..kontrolišem i do sada nema greške,vrlo jednostavno samo treba keša imati..pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.