PzP: Država opstruiše isplate članovima biračkih odbora, demotiviše ljude pred nove izbore

Pokret za preokret traži od Vlade Republike Srbije da hitno preduzme mere kako bi članovima biračkih odbora i proširenog sastava tih odbora bile isplaćene dnevnice za rad u tim odborima.
PzP: Država opstruiše isplate članovima biračkih odbora, demotiviše ljude pred nove izbore
Foto: 021.rs

Prema informacijama ovog pokreta, isplata je u pojedinim opštinama tek počela, a u drugim opštinama članovima odbora nije isplaćen ni dinar. 

"Ovakva praksa ponavlja se u svakom izbornom ciklusu, očito sa namerom da se članovi biračkih odbora destimulišu da na ovaj način da učestvuju u sprovođenju i kontroli izbora. Ovo ponašanje od strane vlasti je sramno", poručuju u PzP.

Za razliku od članova biračkih odbora koji su se angažovali u ime stranaka opozicije, oni koji su radili za stranke vlasti uglavnom su zaposleni u javnom sektoru ili primaju sredstva od vlasti, tvrde u ovoj stranci.
 
"Za učešće na izborima SNS je svojim kontrolorima dao dodatne slobodne dane iako rade na državnim poslovima. To naravno predstavlja grubu zloupotrebu državnih resursa. Na ovaj način članovi biračkih odbora ispred režimskih stranaka su stavljeni u povoljniji položaj. Ovakva praksa duga je koliko i vlast SNS-a i očito da predstavlja jedan od modela degradacije i obesmišljavanja izbornog procesa. Nije jasno kako nema novca za legalne isplate ljudima koji su sproveli izborni proces, a ima za nelegalnu kupovinu glasova", zaključuje se u saopštenju. 
  • Miks

    13.02.2024 03:36
    SPS
    Ja sam ispred SPS predsednik bir.odbora i još nisam dobio ništa,nije tačno da samo iz opozicije nisu dobili.
  • Jovan

    07.02.2024 13:25
    Novi Sad / Novo naselje
    Meni još uvek nije uplaćeno ništa! Član ispred opozicije.
  • B

    07.02.2024 11:59
    Ja budala
    Mislio oni to iz ubeđenja...
    Zanemario sam tri crvene ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti