FOTO, VIDEO: U Novom Sadu počela sadnja odraslog drveća specijalnom mašinom

Radnici Gradskog zelenila počeli su ozelenjavanje grada odraslim drvećem, uz pomoć specijalne mašine za sadnju.
Sto sadnica već stasalih stabala iz starog rasadnika biće presađena na Futoškom putu, a uz pomoć specijalne mašine će do kraja mirovanja vegetacije biti presađene sadnice lipe, hrasta, jasena, koprivića, duda, visoke između pet i 10 metara.
Kako navode iz ovog preduzeća, trenutno se presađuje 55 stabala u park kod MAS-a i Železničke stanice.
 
"U prethodnih nekoliko dana u Železnički park je presađeno 25 stabala. Među presađenim vrstama su bili platani, hrastovi, koprivići, ukrasne trešnje, ukrasne jabuke, javori i katalpe", navode iz ovog preduzeća.
Pomoćnica direktora Gradskog zelenila Danijela Andrić rekla je da svakog dana između tri i pet stabala premeste na nove lokacije.
 
 
"Po završetku presađivanja u Železničkom parku, sadnja odraslog drveća će se proširiti i na druge lokacije u gradu, uključujući kako parkovske površine, tako i blokovsko zelenilo, nastavljajući tako proces unapređenja zelenila grada", dodala je ona.
 
  • Ccc

    07.02.2024 20:37
    Pretprošle godine "stručnjaci" zelenila posadili na avijaciji sadnice japanske trešnje već u cvatu.Počeli da ih zalivaju kad su se osušile.
  • Iv7

    07.02.2024 15:39
    Jos kad bi se primilo
    Izrovarice ceo Park dok posade to malo
    Uostalom I nije im neka masina! Postoje mnogo bolje na trzistu. A ovu su sigurno preplatili
  • pajo patak

    07.02.2024 15:12
    oksimoron:
    odraslo drveće ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti